Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U sklopu kampanje, u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Dubrovniku bili su postavljeni jumbo plakati s umjetničkim fotografijama šest istospolnih parova u šest životnih situacija. Tih šest životnih situacija simbolizirali su različita prava osoba homoseksualne i biseksualne orijentacije. Aktivisti udruga Iskorak i Kontra dijelili su u gradovima razglednice kampanje, te prikupljali materijale o reakciji na kampanju.


Koordinatorica Lezbijske grupe Kontra Sanja Juras rekla je kako je kampanja izazvala dosta reakcija građana, kako pozitivnih, tako i negativnih. Pokrenuta je dobra javna rasprava i očekujemo da će se javnost senzibilizirati na naše probleme, poručili su iz Iskoraka i Kontre.

Sustavno zatiranje prava istospolnih zajednica

Vezani članci Slika nije dostupna Kontra podnijela tužbu Ustavnom sudu zbog navodnih tvrdnji vjeroučiteljice da je homoseksualnost bolest Slika nije dostupna Udruge: Je li Vlada odustala od zakona o životnom partnerstvu?

Upozoravajući kako se u Hrvatskoj sustavno zatiru prava na bračnu zajednicu istospolnih parova, Juras je poručila kako Iskorak i Kontra pokreću zakonodavnu inicijativu za izjednačavanje braka i izvanbračne zajednice.

Od Hrvatskog sabora i Vlade tražit ćemo ukidanje diskriminacije istospolnih parova u zakonodavstvu, jednaka prava za istospolne parove kakva uživaju raznospolni parovi u pogledu braka i izvanbračne zajednice, poručila je Juras. Dodala je kako se osobama istog spola mora omogućiti da se vjenčaju, te ostvaruju prava poput onog na nasljeđivanje i slična.