Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na 37. od 194 mjesta

Život u Hrvatskoj ocjenjuju prilično ugodnim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da je u Hrvatskoj više onih kojima je čaša napola prazna. Ali možda ipak nije tako. Nepristrani promatrači život u Lijepoj našoj ocjenjuju prilično ugodnim. Jedan irski časopis Hrvatsku je svrstao na 37. od 194 mjesta poželjna za život. U rangu smo s Irskom, Brazilom, i Japanom.

Neki u Hrvatskoj sasvim lijepo žive. 'Ja sam penzioner. Meni je fino. Ja sam zadovoljan sa sobom. Ja sam uvijek optimista', rekao je jedan muškarac. Jedna Hrvatska, a svatko je vidi na svoj način. 'Joj, jadan u duši, od tuge. Zar je moguće da ovako lijepa zemlja bude u ovakvom stanju', smatra drugi muškarac. 'Smeta mi strahovito ovi koji su dužni da ne vraćaju, koji su pokrali sve živo da to ne vraćaju', žale se građani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novo izvješće SLABO POKREĆEMO POSLOVE I IMAMO VISOKE POREZE Hrvatska pala za 4. mjesta na Doing Business ljestvici SB-a Slika nije dostupna Slabiji rezultat Pali smo na ljestvici globalnog mirovnog indeksa

Ekonomisti se slažu da je lijepa naša u vrhu kad je u pitanju klima, okoliš i gastronomija, ali promatrajući naše prve susjede u EU kroz ključne ekonomske pokazatelje, svaka sličnost je slučajna. 'Po društvenom proizvodu smo znatno ispod njih, po transferu kapitala nevjerojatno ispod, tamo gdje smo ipak na najvišoj razini, to je korupcija i gospodarski kriminal', rekao je Lenko Uravić, ekonomski stručnjak.

Unatoč svemu, Hrvati ljetuju i skijaju kao da su odavno na zapadu. 'Morate znati da na zapadu nije lako živjeti, ali 12. ili 13. plaća se štedi za odmor. Prema tome čestitati Istranima i Hrvatima da idu na taj odmor, na to skijanje pa makar odvajali od usta tokom čitave godine', dodaje Uravić. Kod nas će, čini se uvijek biti onih koji će odvajati od svojih usta, samo iz različitih razloga. Ugodan život u Hrvatskoj ipak je u oku promatrača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene