Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Je li se Jakovčić riješio 'nepoćudnih' novinara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je s mjesta glavne urednice smijenjena Eni Ambrozić, u "Glasu Istre" otkaze je dobilo još šest novinara i šefica tehničke službe. Taj je list, između ostalog, poznat po tome što je godinama žestoko kritizirao župana Ivana Jakovčića.

Svi su otkaz dobilo zbog "skrivljenog ponašanja".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjed u Puli Prosvjed novinara: 'Medijima vladaju tajkuni i PR agencije' Slika nije dostupna Novinari u štrajku Novinari Glasa Istre spremni ponovno pregovarati s upravom

- Smatram to grubim kršenjem novinarskih, ljudskih i sindikalnih prava. No, jasno mi je da iza nje stoje ljudi o kojima sam pisao i time doveo u pitanje zakonitost njihova rada i djela. Prije svega tu mislim na župana Ivana Jakovčića, kao politički najsnažnijeg čovjeka u Istri, ustvrdio je Jakovčićev najveći novinarski kritičar Dražen Majić.

Predsjednik Uprave, Željko Žmak, kaže kako je razlog otkaza skretanje Glasa Istre u žutilo.

- To više nije onaj "Glas Istre" koji je bio prije i nije na tragu svih ovih silnih godina koliko ovaj list postoji. Mislim da smo skrenuli u neke žute vode, ocijenio je Žmak. 

Dodao je kako se Uprava nije nikada miješala u uređivačku politiku, a on je osobno imao golemo povjerenje u glavnu urednicu koja je uređivačku politiku, kako je kazao, "vodila
onako kako je htjela".
 
Istarski župan Ivan Jakovčić, komentirajući posljednja događanja u "Glasu Istre", u priopćenju navodi da je Glas Istre neovisna izdavačka kuća u privatnom vlasništvu, pa je sve što se u njoj događa u prvom redu unutarnja stvar te tvrtke, no da smatra kako je ta novina znatno naštetila Istri.

Kako navodi u priopćenju, opće je poznato njegovo stajalište o dosadašnjem pisanju "Glasa Istre", za koje smatra da je znatno naštetilo prije svega Istri.

- Smatram da je Istra posljednjih godina lider u gotovo svim
područjima u Hrvatskoj, a kada bi netko čitao samo Glas Istre, pomislio bi da je Istra regija-slučaj, kaže Jakovčić.

- Činjenica da u posljednjih pet godina Glas Istre nije objavio niti jedan intervju s istarskim županom dovoljno govori o
neprofesionalnosti koja je očito uvjetovana osobnom netrpeljivošću prema meni, istaknuo je Jakovčić u svom priopćenju za javnost.

Izrazio je nadu da će nova redakcija biti profesionalna, te da će o Istri pisati kritički, ali i objektivno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene