Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Je li Peratović prepreka hrvatskom pristupanju EU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bloger CNN objavio je dopis Sigurnosno-obavještajne agencije upućen glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću u kojem SOA nezavisnog novinara Željka Peratovića proglašava jednom od prepreka hrvatskom pristupanju euroatlantskim integracijama.

CNN navodi kako je na e-mail dobio zanimljive materijale koji 'ocrtavaju čime se to SOA bavi i koliko su u biti nesposobni te kako iz SOA-e cure povjerljivi podaci na sve strane, a jedina osoba koju su u stanju okriviti je glasnik tih informacija, Željko Peratović'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prije konačnog čina CIA Bin Ladena pratila mjesecima i potrošila desetke milijuna Slika nije dostupna Ubijen zbog suradnje s tajnim službama? 'Da je Simić surađivao s našim službama je neozbiljno naklapanje'

Podsjetimo, zbog vođenja bloga na kojem objavljuje dokumente koji su procurili iz SOA-e Peratović je predmet obrade obavještajne službe.

U analizi, koju je mailom dobio CNN, ispisano je i SOA-ino priznanje kako njihovi agenti sudjeluju u komentarima bloga nastojeći 'amortizirati štetu' učinjenu započetim temama te razvodniti pojedine teme. Kao prikriveni agenti na blogu navode se komentatori pod pseudonimom 'Aleluja', 'Križar', 'Lujka' i 'Antimon'.

'U popratnom dopisu SOA-e državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, Željka Peratovića se pak optužuje da je skoro pa državni neprijatelj broj jedan koji je svojim tekstovima i objavljenim dokumentima nanio veliku štetu, pa čak i usporio pristupanje Hrvatske u Euro-Atlantske integracije', navodi u svom postu i dalje CNN.

CNN na kraju dodaje kako je način na koji je on dobio priložene dokumente samo jedan od dokaza kako je problem u samoj SOA-i te u neometanom curenju informacija iz njihovih redova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene