Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo Hrvatskoj carini

Mitrović prijeti: Pozabavit ću se imovinom onoga tko kupi moju jahtu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Mitrović, vlasnik srpskog Pink TV-a, poslao je otvoreno pismo carinskoj upravi Republike Hrvatske.

Hrvatskoj carini Željko Mitrović postavio je sedam pitanja. Pismo prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imala detaljan plan Zapalila jahtu svom bivšem poslovnom partneru, ali nije znala ključnu informaciju Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje

1. Zašto Hrvatska carina prešućuje da su uvidom u kompletnu dokumentaciju nedvosmisleno vidjeli, da je jedan od tri suvlasnika Gibraltarske firme, što
znači I broda El Bosco V, bio na brodu u tzv. spornom trenutku 2010. godine

2. Zašto Hrvatska carina prešućuje da je nemili događaj koji se izrodio u incident 2010 god , pri ulasku broda iz Crne Gore u Hrvatsku, počeo oštrom svađom bahatog hrvatskog carinika I našeg skipera u kojoj su korišteni prefiksi 'srpski'

3. Zašto Hrvatska carina prešućuje da sam ja prilikom ovog događaja bio spriječen neposredno biti na brodu, zbog bolesti o kojoj je upoznata šira javnost, a oko čega također posjeduju dokumentaciju

4. Zašto Hrvatska carina prešućuje da je brod El Bosco V, u identičnom statusu plovio već 4 godine po Jadranu i više od 20 puta prošao carinsku proceduru u istom statusu

5. Zašto carina Hrvatske prešućuje koliko je trenutno ovakvih brodova s ovakvim statusom u teritorijalnim vodama Hrvatske? Kako su ušli? Kakve carinske procedure su savladali? Ili da pojasnim: koliko se trenutno u Hrvatskoj nalazi brodova sa stranim zastavama, a koji koriste usluge hrvatskih skipera bez da carina I zna tko su vlasnici jer su u vlasništvu stranih kompanija.

6. Zašto Hrvatska carina prešućuje odgovor na pitanje zašto je pustila brod El Bosco V, da uđe u teritorijalne vode Hrvatske ako bilo sto nije bilo u skladu sa propisima ili se radi, o osmišljenoj organizaciji zamke kako bi se brod oduzeo i jeftino prodao nekom hrvatskom tajkunu.

7. Hoće li se carinski organi Republike Hrvatske baviti provjerom porijekla imovine budućeg vlasnika bilo da je on domaće ili strano pravno ili fizičko lice ili ce to prepustiti nama?

Reagiralo i Ministarstvo vanjskih poslova

Zbog svega, Ministarstvo vanjskih poslova primilo je predstavnika veleposlanstva Republike Srbije u zagrebu prilikom čega je 's hrvatske strane izražena najoštrija osuda te zabrinutost zbog emitiranja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Republici Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srbijanske televizije TV Pink'.

'Imajući u vidu činjenicu da se navedena medijska kuća koristi javnim frekvencijama Republike Srbije, od nadležnih srbijanskih tijela zatraženo je žurno djelovanje u skladu sa svim zakonskim propisima kako bi se daljnje objavljivanje sadržaja takve prirode što prije prekinulo', navodi se u priopćenju ministarstva. Predstavnik Veleposlanstva Republike Srbije poručio je kako će s hrvatskim zahtjevom upoznati nadležne institucije u Srbiji.

Ispitivanje imovine potencijalnog kupca jahte

Ministarstvo turizma odlučilo je incidentu ne pridavati važnost, pa nam šalju sljedeći odgovor. 'Kada je riječ o ovogodišnjoj medijskoj kampanji hrvatskog turizma u Srbiji na pojedinim televizijskim kućama, ista je uspješno realizirana u razdoblju od 30. svibnja do 30. lipnja ove godine', navode.  Također postoji namjera slične medijske kampanje provoditi i sljedeće godine.

I Mitrović ima namjeru nastaviti sa protukampanjom, a pozabavit će se, kako je naveo, i porijeklom imovine onoga tko kupi njegovu jahtu.

Podsjetimo, Mitrović je u protuhrvatsku kampanju krenuo zato što je hrvatska carina, nakon što mu je zaplijenila 10 milijuna eura vrijednu jahtu u Dubrovniku, istu stavila na dražbu. Željko Mitrović je nakon toga iz zabavnog programa svoje Pink TV izbacio hrvatsku glazbu i kinematografiju te u informativnim emisijama blatio hrvatske proizvode. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene