Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljen iskaz Josipa Sapunara

Je li milijun kuna iz afere Remorker završilo u HNS-u? Čačić: Pokušava me se diskreditirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutarnji list objavio je snimku iskaza Josipa Sapunara USKOK-u. O tome se u četvrtak ujutro oglasio i prozvani Radimir Čačić.

Izjavu Radimira Čačića prenosimo u cijelosti;

Pročitajte i ovo Ilustracija A sve zbog "sitne" love Policajac u Vojniću uzeo 60 eura od vozača koji je prebrzo vozio: USKOK podignuo optužnicu protiv obojice Slika nije dostupna SKANDAL U MEĐIMURJU Čačić o posrnulom međimurskom županu Posavcu: "Morao bi biti debilan da prizna mito. On je tada to primio u kampanji i to nije problem"

'Od naslovnice Jutarnjeg lista, preko naslova spomenutog članka, tekstova i opreme istih, razvidno je da se radi o namjeri autora i urednika da me se pokuša povezati s političkom korupcijom i politički i osobno diskreditirati. Još od 2000. godine kada sam postao ministar graditeljstva u tadašnjoj vladi, mnogi su pokušavali moje ime vezati uz koruptivne radnje, u čemu naravno nisu uspjeli, a ovo je samo nastavak takvih zlonamjernih pokušaja.

Izričito i autor članka i autor komentara neistinito navode da sam predvodio, odnosno bio šef HNS-a 2007. godine, nastojeći time stvoriti privid da njihova insinuacija o mojoj odgovornosti ima temelja. Naglašavam kako 2007. godine nisam bio niti predsjednik niti odgovorna osoba za financijsko poslovanje Hrvatske narodne stranke, pa tako niti imam saznanja niti mogu komentirati poslovanje stranke u spomenutom periodu, a što se potpuno pogrešno insinuira u spomenutom članku Jutarnjeg lista.'
 

Podsjećamo, Jutarnji list  objavio je snimku iskaza bivšeg člana uprave HAC-a Josipa Sapunara USKOK-ovim istražiteljima. U njemu Sapunar izjavljuje da je milijun kuna u kuverti predao kasnije preminulom HNS-ovcu Stanku Kovaču za potrebe kampanje za parlamentarne izbore 2007.godine. Sapunar je rekao da ga je sutradan nazvao Radimir Čačić da mu zahvali na, citiramo, 'velikoj pomoći HNS-u'.

Novac je, piše Jutarnji, navodno izvučen u aferi Remorker, koja je poslije stajala slobode Nadana Vidoševića, Zdravka Livakovića i nekolicine bivših direktora iz HAC-a.

Za komentar smo večeras zvali i Radimira Čačića. On nije htio komentirati ovaj slučaj. Njegovi 'Reformisti' su na naš upit tek izjavili citiramo 'da je poznata činjenica da je u to doba predsjednica stranke bila Vesna Pusić'.

Iz HNS-a su večeras poslali priopćenje za javnost, kojeg objavljujemo u cijelosti:

'HNS nikada ni od koga nije dobio nikakva novčana sredstva mimo zakona i zakonskih odredbi. Svi sponzori i donatori HNS-a, radilo se o privatnim ili pravnim osobama, u svakom trenutku su objavljeni i dostupni javnosti na našoj web stranici.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene