Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: 'Kruljac je čist i nema nikakvog razloga za zabrinutost".

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić za vrijeme današnjeg posjeta Osijeku odgovarajući novinarima, rekao je da je za zapovjednika Hrvatske kopnene vojske generala Mladena Kruljca "obavljena provjera i za ono što je bilo u ratu i za ono što je bilo poslije rata" i da je, što se Kruljca tiče, "sve čisto i nema nikakvog razloga za zabrinutost".

Na novinarski upit je li tražio i dobio rezultate sigurnosne provjere generala Kruljca, predsjednik Mesić je još rekao da je general Kruljac u Domovinskom ratu bio jedan od najistaknutijih zapovjednika i izvršio ono što je domovina od njega tražila, bio je na školovanju u Americi i tada je "za njega izvršena provjera, koja je također bila čista".

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Mesić je u vezi s provjerom NATO-saveza rekao "što se tiče provjere za NATO pakt, to je potpuna provjera koja se provodi za osobe na visokim dužnostima, koje u svakoj prilici dolaze do materijala i dokumenata koje ima taj savez".

Nakon medijskih napisa da novi zapovjednik Kopnene vojske general Kruljac nije prošao tzv. sigurnosnu provjeru za domaću vojnu službu, prošloga je tjedna u Osijeku ministar obrane Berislav Rončević rekao kako je general Kruljac prošao sigurnosnu provjeru.

Jedan je pak dnevni list tvrdio da je tzv. domaću provjeru prošao, no da taj general ne može dobiti NATO-v sigurnosni "certifikat" koji je nužan uvjet za slobodan pristup NATO-ovim informacijama, dokumentima i povjerljivim sastancima s njegovim predstavnicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene