Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvari napokon jasne

Jat Airways: Nema tužbe, predložili smo mirno rješenje spora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jat Airways je objavio kako je još u siječnju zatražio mirno rješenje spora kojim od CA potražuje naknadu za svoju imovinu u Hrvatskoj.

Srbijanska nacionalna zračna tvrtka Jat Airways je, komentirajući medijska izvješća o navodnoj sudskoj tužbi srbijanske tvrtke protiv Hrvatske i Croatia Airlinesa, priopćila da je 22. listopada 2009. državnom odvjetništvu RH podnijela prijedlog za rješavanje pitanja povrata imovine.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Croatia Airlinesom u 2006. putovalo 1,6 milijuna putnika

Jat Airways je na zahtjev hrvatskog Državnog odvjetništva 21. siječnja 2010. godine dostavio i popis svojih nekretnina u Hrvatskoj kojim se potkrepljuje prethodno podnijet zahtjev za 'rješavanjem spora mirnim putem'. 'Kao pravni sljedbenik 'Jugoslovenskog aerotransporta', Jat Airways posjeduje imovinu u Hrvatskoj, čija se vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura. Kao ozbiljna i odgovorna aviokompanija, Jat Airways će i ubuduće nastojati pravnim putem riješiti pitanje potraživanja svoje imovine', rečeno je u srbijanskom zračnom prijevozniku.

>> Jat od Hrvatske traži 60 milijuna eura

Beogradski mediji u srijedu su, ne precizirajući o kojoj se sudskoj instituciji radi, prenijeli kako Jat potražuje od Hrvatske imovinu vrijednu oko 60 milijuna eura, zbog čega je sudu u Zagrebu podnio tužbu protiv Hrvatske i njezine zrakoplovne tvrtke Croatia Airlines. Navedeno je kako je riječ o 8.560 četvornih metara poslovnog i stambenog prostora, među kojima su 67 stanova, hotel i pomoćni objekti za održavanje zrakoplova. Hrvatska zrakoplovna tvrtka Croatia Airlines potom je priopćila kako nije dobila nikakvu tužbu od srbijanske zrakoplovne tvrtke Jat Airwaysa te da u skladu s tim ne može ni komentirati navedeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene