Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema strpljenja

Unatoč nalogu Ministarstva: Zviždačica Marine Lovrić Merzel NE vraća se na posao!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč tomu što je inspekcija Ministarstva uprave Županiji dala nalog da to učini Jasmina Jovev nije vraćena na posao!

Jasmina Jovev, zviždačica čije su prijave bivšu županicu Sisačko-moslavačke županije Marinu Lovrić Merzel odvele iza rešetaka još nije vraćena na posao. Inspekcija Ministarstva uprave u lipnju je Županiji dala nalog da poništi rješenje o prestanku službe. Županija pak nalog inspekcije različito iščitava pa, tvrde, o povratku Jovev na posao u Županiji nema riječi! Oni su zapisnik inspekcije Ministarstva drugačije iščitali.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada

Jovev bez euforije: Dokaz sam da ne trebate veliku stranku da nešto pokrenete

'Nije bilo decidirano navedeno da se ona mora vratiti natrag na svoje mjesto', rekao je zamjenik županice Zdenko Vahovec te dodao kako se 'tražilo da se neke stvari moraju pravno izregulirati, koje nisu bile do sada kao takve učinjene, odnosno provođenjem njihovog nadzora uočeni su određeni propusti.'

Pa su ih, kaže zamjenik, ispravili i poslali natrag Ministarstvu te očekuju daljnje upute. Jasmina Jovev nema strpljenja. Očekivala je povratak na posao.

'Njihova objašnjenja da su malo pogriješili su za mene apsolutno besmislena. I dalje očekujem da me Ministarstvo zaštiti u ovome slučaju. Šokirana sam da oni ne slušaju naređenja viših tijela', rekla je Jasmina Jovev.

Iskoristit će, kaže, sva pravna sredstva da postupak dotjera do kraja. Na Upravnom sudu dvije su njezine tužbe. Nijedno ročište još nije održano.

Što je govorila Merzel: 'Da podnesem ostavku zbog tračeva aktivistice HDZ-?'

'Ovo što trebaju napraviti osobe u Županiji su iste osobe koje su pisale ta rješenja i vjerujem da se žele zaštititi na svaki mogući način', dodaje Jovev.

Podsjetimo, problemi za Jovev počinju 2012.godine, kada je maknuta s pozicije šefice kabineta Marine Lovrić Merzel. Njezine prijave DORH-u i USKOK-u dovele su do uhićenja županice. Pet mjeseci je u istražnom pritvoru.

'Očekujemo ovih dana da stigne i njezina pisana ostavka što bi značilo da primitkom te pisane ostavke počinje teći rok od 90 dana za raspisivanje izvanrednih izbora u Sisačko-moslavačkoj županiji', rekao je Vahovec.

Jedna od najsiromašnijih županija u državi, tvrde, zbog afere nije patila. Naime, imaju i veselih događaja. Simbolično ili ne, u mjestu Pecki kod Petrinje danas su tako zamjenici nekadašnje županice otvorili cestu imena 'Cesta povratka'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene