Jedan od najpoznatijih hrvatskih bendova – Prljavo kazalište slavi 40 godina karijere. Pripreme su trajale mjesecima, a koncert je rasprodan.

Galerija


Slavljenička atmosfera vlada na zagrebačkom stadionu u Kranjčevićevoj jer jedan od naših najpoznatijih bendova – Prljavo kazalište slavi 40 godina karijere. Pripreme su trajale mjesecima, koncert je rasprodan, a s Jasenkom Hourom i Mladenom Bodalcem razgovarala je Valentina Baus.

Vezani članci Komemoracija za žrtve genocida u Srebrenici Stotine ljudi pristižu na komemoraciju u Srebrenicu: Danas će u pokopati 19 žrtava genocida, najmlađe su imale 16 godina Krunoslav Capak - 2 Capak o odazivu na cijepljenje: "Očekivali smo zdrav razum"

Jasenko Houra istaknuo je kako tek kada stanu na binu, bude im jasno za koga rade svoju glazbu koja se prenosi s generacije na generaciju. "Biti će obljetnički koncert, a bit će i nekih pjesama koje nismo nikada u životu svirali. Tako da ipak se radi o jednoj posebnijoj listi od onih koje smo radili na dosadašnjih turnejama. Sve najbolje od Prljavog kazališta", otkrio je Mladen Bodalec.

Jasenko Houra na pitanje je li ikada zamišljao koliko će Prljavo kazalište biti veliko odgovorio kako se to nikada ne može zamisliti. "To je kao da me pitaš koliko još mislimo raditi. Ima tu puno elemenata, ali govorimo i osobnom zadovoljstvu, želja da se bavim nečim kreativnim", objasnio je Houra Valentini Baus.

Iako su se vratili s turneje po SAD-u, nervoza postoji i prije nastupa pred hrvatskom publikom. Na koncertu se očekuje oko 25 tisuća posjetitelja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr