Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Bivši tajnik demantira bivšeg premijera

'Odluku o kupnji BMW-a je donio sam Sanader'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nabava blindiranog BMW-a koji je vozio Ivo Sanader dobiva novi epilog.

Nakon što je iz salzburškog pritvora poručio da je odluku o kupnji potpisao tadašnji tajnik stranke, Ivan Jarnjak to ne želi potvrditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko tu koga 'mulja'? Sanaderov luksuzni BMW još uvijek u HDZ-u Slika nije dostupna Jarnjak: Zapovjednik bio Ademi, Norca nisam ni vidio

>> Ježić kupio Sanaderu BMW?

Iako je prije dvije godine HDZ branio premijerovu kupnju, tvrdeći da je BMW kupljen stranačkim novcem, posljednjih dana tvrde da ne znaju čija je ta odluka bila i tko je potpisao.

'Za kupnju automobila nitko nije znao osim nekoliko... Ja ne znam da li je netko osim Sanadera znao. A odluku o tome da je donio da ga kupi nije donijelo predsjedništvo, već on sam, drugi nitko nije mogao ni donijeti', rekao je Jarnjak.

Na pitanje da li je on potpisao takvu odluku Jarnjak je odgovorio 'o detaljima sada neću ništa govoriti'.

Neki detalji u javnost su već procurili. Tako je prvo nabavljen crni BMW, ali je Sanader navodno tražio baš metalik sivi. Tko ga je na kraju kupio? U medijima neprestano izlaze imena potencijalnih kupaca, tako i ime Roberta Ježića.

'Spominje se više BMW-a. Spominje se nekakvi crni kojeg Sanader nije htio voziti pa onda još jedan sivi. Pa onda se ne spominje da je samo Robert Ježić kupio BMW, nego se spominje da je još jedan drugi čovjek kupio BMW i da je taj čovjek USKOK-u već dao iskaz', rekao je Veljko Miljević, bivši odvjetnik Roberta Ježića.

Koliko je na kraju bilo BMW-a i čijim novcem je plaćeno, u posljednje dvije godine, kako se mijenjala situacija, mijenjale su se i izjave. U nalogu o proširenju istrage, o spornom BMW-u, ni sivom ni crnom, nema niti jedne jedine riječi, za sada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene