Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Andrija Jarak je u sklopu rubrike 'Jarak u vašem dvorištu' posjetio Split i Podgoru. S uglednim ugostiteljima porazgovarao je o turizmu i tome što oni očekuju od izbora.


Turistička sezona polako se približava svome kraju. Pravo je vrijeme za zbrajanje učinaka i rezultata, ali jednako tako i prigoda da s vodećim ugostiteljima i hotelijerima u Splitsko-dalmatinskoj županiji porazgovaramo o tome koji su njihovi problemi i gdje je danas uopće hrvatski turizam.

Vezani članci Slika nije dostupna ZAŠTO NAM JE RIBA SKUPA? 'Sad ćete vidjeti kakva je stvarnost' Slika nije dostupna JARAK U DOLINI TARTUFA Mjesto gdje se i 'onako usput' bave skupljanjem poznate delicije

Ugostitelji smatraju da smo otišli korak naprijed u odnosu na posljednjih 15-20 godina.

'Mi smo otišli naprijed što se tiče hrane, dizajna hrane, kulinarike općenito, podigli smo apartmane, jer prije 15 godina to nije bilo kao sada. Ono što ja smatram da je vrlo loše to je hrvatsko zakonodavstvo. Političari koji rade u Hrvatskoj nemaju pojma o ugostiteljstvu, nikad nisu to radili, nisu dali plaću, kaže nam Miro Bogdanović iz Strožanca.

Kaže i kako su opterećeni nametima.

'To je sve neregulirano. Pogotovo taj ZAMP, šta nam je svima trn u oku, šta ja evo održim vjenčanje u svom lokalu, mladenci dovedu muziku, svoju, ja na to ništa ne utječem, ja na to plaćam ZAMP, ni muzika ni mladenci', dodaje gospodin Bogdanović.

Andrija Jarak razgovarao je i sa svjetski poznatim kuharom i ugostiteljem Zlatkom Marinovićem.

'Ja bih samo apelirao na struku, molio bi Ministarstvo kulture da stave kuhare pod Ministarstvo kulture, kao što rade u Francuskoj i Španjolskoj, jer to je način da nam dođu, da nam dođe taj svijet. Ovi izbori, ne znam... Pazite, oni su doveli do toga da je sve postalo apsurdno, da to više nikog ne interesira, hoće li biti crni, crveni, žuti, plavi, ma sasvim je svejedno. Dajte nam da radimo, da zarađujemo za nas i da svima bude dobro', kaže gospodin Marinović.

A kakva je situacija u Podgori?

'Problem je da država malo skrbi o školovanju kadra, morao bi se više akcent bacit na školovanje', smatra gospodin Zoran Borić iz Podgore.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju