Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prenosi ljudima poruke mira

Japanac koji je dopješačio u Zagreb oduševljen sarmom i rakijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni led ni snijeg ni hladnoća nisu zaustavili poznatog svjetskog pješaka, Juyi Miyata da dopješači u Zagreb. U pet godina, ovaj 29.-godišnji Japanac propješačio je više od 10 tisuća kilometara. Njegova je misija prenositi ljudima poruke mira te borba za zaštitu okoliša.

29-godišnji Juyi Miyata pozdravio maturante zagrebačke Upravno- birotehničke škole.  Ovaj simpatični Japanac već petu godinu pješači svijetom i objašnjava koliko je bitna veza između prirode i čovjeka. Do sada je propješačio 10300 km i posadio više od 3000 stabala mira.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

'Ovom akcijom želim inspirirati i ohrabriti ljude da nešto učine. Postoji mnogo loših stvari na svijetu koje ljudi mogu promijeniti, samo ih treba potaknuti', poručuje. Kina, Vijetnam, Sirija, Turska-samo su neke od zemalja koje je propješačio. U Vijetnamu je jako obolio te umalo umro. No, uz pomoć dobrih ljudi, ponovno je stao na noge i nastavio svoju misiju.

'U svakom iskustvu- i dobrom i lošem može se izvući neko značenje. Uvijek zahvalim na dobrim ljudima, koji mi daju snage za dalje', kaže Juyi Miyata. Osim ljepota Hrvatske, Yujiu su se posebno svidjeli sarma i rakija. 'Da, pio sam rakiju, koja mi je jako dobro došla u ovo hladno vrijeme. A u kombinaciji sa sarmom.... Oh, moj Bože, savršeno je!', kroz smijeh je rekao. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene