Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubljanska banka

Jandroković: Proučit ćemo odgovor baselske banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, potvrdio je da je Hrvatska dobila pismeni odgovor od baselske Banke za međunarodna poravnanja, ali ga je odbio komentirati. Mediji navode da je banka odbila Hrvatsku.

‘Ministar Šuker dobio je to pismo, proanalizirat ćemo točno koje su poruke koje smo dobili iz Basela, i onda vidjeti koji su sljedeći koraci’, rekao je Jandroković, komentirajući pismo baselske Banke za međunarodna poravnanja vezano uz zahtjev za posredovanjem u sporu sa Slovenijom oko stare devizne štednje u Ljubljanskoj banci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Ljubljanske banke Josipović: Odbijenica iz Basela komplicira stvari Slika nije dostupna Ništa od isplate štedišama? Slučaj Ljubljanske banke: Basel Hrvatskoj poslao odbijenicu

>> Ljubljanska banka: problem se ne može riješti u 3 mjeseca

>> Josipović: Odbijenica iz Basela komplicira stvari

Mediji navode da je Banka za međunarodna poravnanja odbila zahtjev Hrvatske da posreduje u sporu sa Slovenijom. Premijerka Kosor i slovenski premijer Pahor, dogovorili su se na Bledu krajem srpnja, kako će pitanje Ljubljanske banke riješiti na temelju međunarodnih ugovora, te su napomenuli kako bi se to pitanje trebalo riješiti unutar sljedeća tri mjeseca.

Vlada je zaključkom od 14. listopada ovlastila ministra financija Ivana Šukera da Banci za međunarodna poravnanja u Baselu pisanim putem iskaže spremnost Hrvatske za nastavak pregovora o dugu Ljubljanske banke.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene