Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jan Sadlak posjetio zagrebačko sveučilište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor UNESCO-CEPES-a dr. Jan Sadlak od 30. siječnja do 1. veljače boravio je u službenom posjetu Sveučilištu u Zagrebu tijekom kojega je održao nekoliko razgovora s upravom Sveučilišta i predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o budućnosti UNESCO katedre koja od kraja 2003. djeluje pri zagrebačkom Sveučilištu.

Uprava Sveučilišta u Zagrebu, kako je danas priopćeno, izrazila je namjeru proširenja aktivnosti UNESCO katedre kojima je svrha jačanje i razvoj visokog obrazovanja na nacionalnoj razini.

Pročitajte i ovo Bakir i Sebija Izetbegović Fale i papiri iz Zagreba Nema dokaza da je položila ispite: Izetbegovićevoj supruzi oduzeli magistarsku titulu, ona kaže da joj sve podmeću London MASOVNA POBUNA Nezapamćen manevar djelatnika britanskih sveučilišta: "Iskusit će štrajk dosad neviđenih razmjera"

Sadlak je 31. siječnja u auli Sveučilišta u Zagrebu održao predavanje "University Rankings - Context, Purpose and Limitations" tijekom kojega je obrazložio kriterije i kontekst lista rangiranja sveučilišta te ograničavajućih faktora prilikom njihove evaluacije.

UNESCO-CEPES je Europski centar za visoko obrazovanje sa sjedištem u Cluj Napoci u Rumunjskoj ima zadatak promicati suradnju europskih visokoobrazovnih ustanova.

U svijetu postoji više od 600 UNESCO katedri, a u našoj regiji
djeluje šest katedri visokog obrazovanja. Jedna je od njih UNESCO katedra za upravljanje visokim obrazovanjem koja djeluje pri Sveučilištu u Zagrebu.

Katedra je smještena u prostorima Rektorata, a svojim djelovanjem pridonosi pokretanju projekata u visokom obrazovanju i jačanju suradnje s međunarodnim visokoobrazovnim ustanovama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene