Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Direktor UNESCO-CEPES-a dr. Jan Sadlak od 30. siječnja do 1. veljače boravio je u službenom posjetu Sveučilištu u Zagrebu tijekom kojega je održao nekoliko razgovora s upravom Sveučilišta i predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o budućnosti UNESCO katedre koja od kraja 2003. djeluje pri zagrebačkom Sveučilištu.


Uprava Sveučilišta u Zagrebu, kako je danas priopćeno, izrazila je namjeru proširenja aktivnosti UNESCO katedre kojima je svrha jačanje i razvoj visokog obrazovanja na nacionalnoj razini.

Vezani članci Studenti medicine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu Katoličko sveučilište otvorilo novi studij: Prijemnog ispita nema, godina stoji 38.000 kuna, predavat će i Alemka Markotić Njemačka policija u Darmstadtu Što se to događa? Netko je otrovao šestero ljudi na njemačkom sveučilištu, jedan je muškarac u kritičnom stanju

Sadlak je 31. siječnja u auli Sveučilišta u Zagrebu održao predavanje "University Rankings - Context, Purpose and Limitations" tijekom kojega je obrazložio kriterije i kontekst lista rangiranja sveučilišta te ograničavajućih faktora prilikom njihove evaluacije.

UNESCO-CEPES je Europski centar za visoko obrazovanje sa sjedištem u Cluj Napoci u Rumunjskoj ima zadatak promicati suradnju europskih visokoobrazovnih ustanova.

U svijetu postoji više od 600 UNESCO katedri, a u našoj regiji
djeluje šest katedri visokog obrazovanja. Jedna je od njih UNESCO katedra za upravljanje visokim obrazovanjem koja djeluje pri Sveučilištu u Zagrebu.

Katedra je smještena u prostorima Rektorata, a svojim djelovanjem pridonosi pokretanju projekata u visokom obrazovanju i jačanju suradnje s međunarodnim visokoobrazovnim ustanovama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju