Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo pristupio je danas Hrvatskoj seljačkoj stranci (HSS), a člansku iskaznicu danas mu je osobno uručio predsjednik stranke Josip Friščić.


Jambu je HSS-ovu člansku iskaznicu primio na javnoj tribini HSS-a u Metkoviću na kojoj je predstavljena knjiga Ivana Jurića "Osnivanje i djelovanje HSS-a u Donjem Poneretvlju". Time je i formalno realizirano ono o čemu se proteklih mjeseci govorilo da će kontroverzni metkovski gradonačelnik postati članom HSS-a.

Vezani članci Siniša Vuco Vuco ima izborni program: Na čelu Splita će volontirati, a objavio i da bi na proslavu Sv. Duje doveo dva svjetski poznata benda Slika nije dostupna 'Koalicija HSS-a s HSLS-om i PGS-om neupitna'

Predsjednik HSS-a Josip Friščić kazao je tom prigodom da će Jambo nositi listu koalicije HSS-HSLS u 10. izbornoj jedinici u kojoj očekuje da će ona dobiti tri saborska mandata.

"Hrvatska je na putu u EU i zato HSS treba odlučne i prepoznatljive ljude, a učlanjenje Stipe Gabrića Jamba jedan korak je bliže ostvarenju naših stranačkih ciljeva", kazao je Friščić.

Istodobno dok se u Metkoviću održavao skup HSS-a u susjednom Opuzenu nekadašnji saborski zastupnik Marijan Marinko Filipović, koji je izbačen iz HSS-a, osnovao je Autohtonu hrvatsku seljačku stranku.