Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odazvat će se pozivu predsjednika

Jakovčić: Posljednjih dana anonimno nam prijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da je završetak pregovora i ulazak u EU, nakon osamostaljenja, jedan od najvažnijih političkih događaja u povijesti hrvatske države.

'Stoga podupirem nastojanja da se do lipnja završe pregovori, no smatram da nakon toga treba raspisati parlamentarne izbore', dodao je.

'Vlada mora biti svjesna činjenice da se referendum za ulazak u EU može vrlo lako pretvoriti u referendum za ili protiv vladajuće strukture, odnosno o vladinoj politici, a onda taj referendum može lako pasti', naglasio je Jakovčić. 'Imajući u vidu vrlo nizak vladin rejting u Istri, može se lako dogoditi da na kraju ispadne kako je Istra protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a to nije istina jer je većina za ulazak u Europu', napomenuo je i ocijenio neprihvatljivom jučerašnju premijerkinu izjavu kako je oporba protiv završetka pregovora s EU-om. Po njegovim riječima upravo IDS snažno zagovara europsku Hrvatsku držeći kako je 'Europa naša nužna sudbina'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jakovčić o kastavskom dogovoru 'Nakon 'demokrature' Hrvatska ulazi u fazu zrele demokracije' Slika nije dostupna Ove, ali i iduće godine 'Reforme se odgađaju zbog izbora'

Predsjednik IDS-a je, izrazivši žaljenje jučerašnjim činom nepoznatih počinitelja koji su ružičastom bojom zalili natpisnu ploču s nazivom stranke, vrata i pročelje zgrade u Puli, pozvao počinitelje na dijalog. Mi se nikoga ne plašimo i spremni smo na razgovor s njima, poručio je, dodavši kako je to očito čin nezadovoljstva pojedinaca. Inače, slučaj je danas IDS prijavio policiji.

Govoreći o osnivanju stranke 'Ladonja', rekao je da su 'maske pale'. 'Maske su pale sa svih lica, a pogotovo s lica čelnika 'Ladonje' koji je svojedobno osnovao udrugu radi sebe i svojih interesa te osobnih političkih ambicija', ustvrdio je Jakovčić.

Pozdravivši potez guvernera HNB-a Željka Rohatinskog, ustvrdio je da HNB očito ima mehanizme te da mu je žao što nisu iskorišteni barem godinu dana prije jer bi pomogli mnogima koji su u međuvremenu zapali u teškoće.

Potvrdio je kako će se sutra odazvati pozivu predsjednika države te će u dogovoru s ostalim partnerima - SDP-om, HNS-om i HSU-om - zajedno razgovarati s Ivom Josipovićem. 'Dobro je da se održava taj susret, a premijerka je trebala doći u parlament', poručio je Jakovčić i dodao kako svi moraju zajednički preuzeti odgovornost za budućnost zemlje.

Komentirajući protuvladine prosvjede, naglasio je kako ih on podupire, ali ga, kako je rekao, 'žalosti činjenica da su u prosvjedima tuga i jad mnogih u Hrvatskoj na potpuno neprimjeren način iskorišteni za nasilje'.

'Čelnici IDS-a su zadnjih dana dobili anonimne prijetnje i prijavili smo ih policiji', rekao je Jakovčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene