Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svojevrsni pristanak šefa IDS-a

Jakovčić o Plominu C: Nisam noj, znam da ova Vlada nema kamo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O izgradnji Plomina C raspravlja se s puno emocija, a često činjenice jedne ili druge strane nisu bitne. No, Plomin C je i politička priča o vladajućoj koaliciji.

Termoelektrana na ugljen u srcu istre razlog je koalicijskog spora IDS i SDP misle drugačije. 'Ne bih se složio s vama mi razgovaramo o tome već godinama to je tema razgovora među nama već dugo, ništa ne ide na silu', kazao je premijer Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zoran Milanović - 2 Objava na Facebooku Oglasio se Milanović! "Mandat može dobiti..."

Razgovor je doveo do svojevrsnog pristanka šefa IDS-a. 'Nisam noj da bih imao glavu u pijesku. Jasno je da ova Vlada iz strateških razloga nema kamo i želi elektranu na ugljen', kazao je Ivan Jakovčić, istarski župan.

>> Milanović: Plomin C će raditi s čišćom tehnologijom

Jakovčić je izbjegao pitanje o referendumu o Plominu, a upravo je to želja najglasnijeg IDS-ovca Damira Kajina. 'Kad bi se mene pitalo, ja bih na tome inzistirao i pokušao i na taj način homogenizirati građane Istre, jer u ovom trenutku većina Istrijana očekuje takvo nešto', kazao je saborski zastupnik Damir Kajin.

U Planu 21, koji su potpisali i IDS-ovci, Plomin 3 je naveden kao nužan projekt. Nije navedeno hoće li elektrana biti na ugljen ili plin. 'Je li netko iz IDS-a dogovorio s Milanovićem i Čačićem ugljen, to bih i ja volio znati, a ako jest, onda je duboko iznevjerio osjećaje građana Istre', dodao je Kajin.

'Mi ne inzistiramo ni na čemu, došli smo razgovarati. Problemi su vam poznati, tako da nema silovanja u političkom smislu', rekao je Milanović. Veći spor od koalicijskog je onaj unutar IDS-a. Dio ih smatra da treba izaći na referendum, a župan i predsjednik stranke, čini se, sklon je ne prigovarati premijeru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene