Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliko nevrijeme i jaka tuča zahvatilo je jučer između 18.30 i 19 sati rubne dijelove Krapinsko zagorske županije uz granicu sa Slovenijom.


Najteža situacija je u općini Kraljevec na Sutli, i to u samom Kraljevcu na Sutli te naseljima Kačkovec, Draše, Movrač i Kapelski Vrh. Tamo je jak vjetar i olujne nevrijeme srušilo drveće na nekoliko kuća i gospodarskih objekata, a za promet je zatvoreno i nekoliko lokalnih cesta. Vjetar je rušio i električne stupove tako da je cijela općina trenutno bez struje. Uništeni su i svi poljoprivredni usjevi, posebice trajni nasadi vinograda, voćnjaka te njive s kukuruzom.

Vezani članci Lički krumpir ove je godine sitniji zbog suše Ekstremne nepogode uništile usjeve u Lici: "Grah katastrofa, krumpir kao orah" Tuča koja je poharala Zagorje - 1 Kreće procjena štete: U Zagorju proglašena prirodna nepogoda

Snimku nevremena u Zaprešiću koju donosimo snimio je naš čitatelj Mladen Božić.

'Strašno, takvo nevrijeme se u Kraljevcu na Sutli ne pamti. Šteta na poljoprivrednim usjevima je stopostotna, mnoge ceste su zakrčene. Dignuli smo sve vatrogasce iz šest naših društava, a u uklanjanju drveća s kuća, štala i cesta pomažu nam i profesionalni vatrogasci. Najbitnije nam je u ovom trenutku da dobijemo struju kako bi barem proradili hladnjaci i škrinje kako se ljudima meso ne bi pokvarilo. Zbog svega što nas je zadesilo za sutra ujutro u sedam sati sazvali smo i izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća kako bi pomogli tamo gdje je najpotrebnije', rekao nam je načelnik Kraljevca na Sutli Antun Hrelja.

Uz Kraljevec na Sutli velike štete na poljoprivrednim usjevima zabilježene su i u ostalim gradovima i općinama uz Sutlu – posebice u Klanjcu, Kumrovcu i Zagorskim Selima. Još veće štete zabilježene su i s druge strane granice u susjednoj Sloveniji. Na kilometar, dva od Sutle, a to se moglo lijepo vidjeti i s hrvatske strane i sat, dva nakon tuče sve je bilo bijelo, kao da je pao snijeg. (Agencija Vlm)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju