Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnijelo cestu u more

VIDEO Zadar pod vodom: Kiša potopila antički Forum, slapovi usred grada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski vatrogasci bili su zatrpani pozivima. Kiša je poplavila zadarske ulice i otežala promet. U utorak je probleme stvarala i na otoku Molat.

Oko 8.15 sati u Zadru je počela padati izuzetno jaka kiša koja je počela slabjeti tek nakon sat i pol vremena tijekom kojih je potopila zadarske ulice.

Pročitajte i ovo Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta Obilna kiša u diljem Istre Problemi za građane FOTO/VIDEO Dio Istre pod vodom: Obilna kiša poplavila podrume, naselja, prometnice...

Vatrogasci su nove pozive zaprimali iz sekunde u sekundu. Među ostalim, pozvani su na intervenciju i u Arheološki muzej. 'Voda do koljena' onemogućavala je hodanje gradskim ulicama, a i promet je bio otežan.

Obilna kiša probleme je u utorak izazvala i na otoku Molat kada je bujica odnijela cestu u more. Snimku događaja poslao nam je naš čitatelj.

Izdano crveno upozorenje: Čuvajte se opasnih vremenskih (ne)prilika!

Zbog kiše 50 do 60 intervencija

Od sinoć na području Zadarske županije djelatnici Javne vatrogasne postrojba (JVP) imali su između 50 i 60 intervencija zbog obilne kiše.

Iako je nevrijeme prestalo prije tri sata, još je 15-ak ekipa raspoređeno diljem županije gdje, prema prioritetima, ispumpavaju vodu iz poplavljenih objekata. Najčešće se ispumpavaju podrumi i stanovi u prizemlju te ugostiteljski objekti uz more, a najviše je bilo intervencija na zapadnom dijelu županije - u Viru i Privlaci te na otocima Olibu, Silbi, Istu i Molatu, doznaje se od županijskoga vatrogasnog zapovjednika Željka Šoše.

'U gradu Zadru najviše intervencija bilo je u središtu grada, na poluotoku, gdje stare instalacije nisu mogle primiti prevelik dotok vode, te u četvrtima Novom i Starom Bokanjcu, na Bilom brigu i Plovaniji, najčešće u obiteljskim kućama uz cestu koja nema odvodnju', rekao je Šoša. Zamolio je građane da budu strpljivi, dodajući da će prema prioritetu svi objekti biti ispumpani.

Na Forumu, gdje je oko pola metra vode, mladići s poluotoka zaigrali su vaterpolo, kao što to tradicionalno rade kad Zadar zalije tako obilna kiša

Nevrijeme i u Dubrovniku

Nešto prije 15 sati popodne nevrijeme je stiglo i u Dubrovnik. Neke to ipak nije spriječilo da i dalje osvježenje potraže u moru, i s kišobranom ako treba. jednog takvog 'majstora' fotografirao je i naš čitatelj.

Navikli na kišu

Kiša ovo ljeto više nikoga ne iznenađuje. I danas nas očekuje promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu koji će sa sjevernog i dijela srednjeg Jadrana proširit na Gorski kotar i Liku, a od sredine dana i poslijepodne na središnje i istočne krajeve te Dalmaciju, javlja meteo.hr.

Četvrtak će na Jadranu biti djelomice sunčan, a još ponedgje mogući su pljuskovi, osobito na sjeveru i jugu. Unutrašnjost očekuje umjereno do pretežno oblčno vrijeme, povremeno s kišom i pljuskovima, češćim, moguće i obilnijim ponajprije na istoku zemlje. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 23 i 28 stupnjeva Celzijevih. U gorju će biti malo niža. (Hina/Ma.B./Š.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene