Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Sinju

Djevojčica na koju je pao kamen operirana u splitskoj bolnici: "Situacija je ozbiljna, osam sati smo morali čekati na nove informacije"

Aktualno Galerija Zgrada u Sinju - 1 Zgrada u Sinju - 1 Foto: Vijesti u 17 Kamen Kamen Foto: Vijesti u 17 Zgrada u Sinju - 3 Zgrada u Sinju - 3 Foto: Vijesti u 17 Zgrada u Sinju - 2 Zgrada u Sinju - 2 Foto: Vijesti u 17 +1 Denis Bobeta, načelnik stožera CZ Grada Sinja Galerija 1/6 >>
Zbog jake bure u subotu ujutro ozlijeđena je 9-godišnja djevojčica.

U središtu Sinja jutros je ozlijeđena 9-godišnja djevojčica kada joj je uslijed jake bure kamen sa stare kuće pao na glavu. Prevezena je u KBC Split gdje je operirana. 

"Koliko je situacija bila ozbiljna govori podatak da smo punih osam sati morali čekati na nove službene informacije iz splitske bolnice. Ona je nakon te teške ozljede glave trenutačno nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja i kada se u narednim danima počne buditi iz inducirane kome, moći će se jasnije reći kakvo je zapravo njezino stanje", izvijestio je iz centra Sinja reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan koji je razgovarao i s djevojkom koja se našla na mjestu nesreće i pomagala unesrećenoj sugrađanki. 

"Nakon 10, 15 minuta sam odlučila da ju podignemo. Nisam uopće razmišljala da i nju mogu povrijedit, Dala sam sve od sebe da joj pomognemo", ispričala je Sinjanka Mia.

Stare kuće su zaštićeno kulturno dobro

Načelnik Stožera civilne zaštitne Grada Sinja Denis Bobeta u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao je kako je u centru Sinja desetak starih kuća, ali u gradu njih dosta kojima prijeti urušavanje.

"Stare kuće su zaštićene kao kulturno dobro, sanacije nisu moguće zbog konzervatorskih uvjeta, privatni vlasnici nisu u mogućnosti da to obnove“, kazao je Bobeta.

Rekao je i da su se iz Sinja puno puta zbog zaštićenih starih zgrada obraćali Ministarstvu kulture.

"Birokracija je danas takva da jednostavno sprečava intervencije“, ističe.

Što je još rekao u razgovoru s Ivanom Kaštelanom pogledajte u videu

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene