Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HAK upozorava

Jaka bura s olujnim udarima stvara probleme u prometu, evo na kojim je cestama na snazi zabrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jak vjetar stvara probleme u prometu, kolnici su mokri i skliski.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27), državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački i Paški most

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka – Zagreb, državna cesta DC1 Karlovac – Slunj – Split, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) i Krčki most.

Kolnici su mokri i skliski

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Hrvatski autoklub upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici i Dalmaciji: DC42 u mjestu Poljanak; DC218 GP Užljebić – Donji Lapac – Dobroselo – Mazin – Bruvno; ŽC5203 Dobroselo – Brotnja – Otrić; ŽC5169 Donji Lapac – Bjelopolje; županijske ceste na području Metkovića te sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.

Na Jadranu i dalje bura

U unutrašnjosti će prevladavati oblačno, slabe će oborine biti osobito u prvom dijelu dana, uglavnom snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača ponajprije u gorskim predjelima.

Na Jadranu se očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho, piše DHMZ.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima.

Najviša temperatura između 0 i 5 te od 6 do 10 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene