Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnica kaštelanskih staklenika, nakon što je izjavila da tvrtka u većinskom vlasništvu države ponovno ne isplaćuje plaće, pozvana je na očitovanje pred otkaz.


Nakon što je prije dva dana izjavila da tvrtka Kaštelanskih staklenika, koja je u većinskom vlasništvu države ponovno ne isplaćuje plaće, radnica Jagoda Dragun u četvrtak je pozvana na očitovanje pred otkaz.

Vezani članci Slika nije dostupna Kraj agonije za radnike: Kaštelanski staklenici idu u STEČAJ! Slika nije dostupna Hoće li država kazniti samu sebe? Njezini radnici mjesecima bez plaće!

U odluci piše da su razlozi ovakvog postupka izjave za medije i navodne prijetnje direktoru i jednoj tajnici.

'Protiv navedene djelatnice naveden je disciplinski postupak i dalje u tom slučaju ne bih komentirao ništa.', izjavio je Marijo Paladin, direktor Kaštelanskih staklenika

Kaštel: Dosadilo im čekati plaće, prijavili direktora Paladina DORH-u

Dragun je sve demantirala, a podršku joj je dao i Novi Sindikat. Ona je još u siječnju, zajedno s 30 radnika, upozoravala da Staklenici tada nisu isplatili čak devet plaća.

'Samo sam tražila naše pošteno zarađene plaće, a ovaj put sam isto tako iznila u javnost da smo mi radnici doista državnom odvjetništvu tužili našu upravu, mislim da je to naše ustavno pravo'. rekla je Jagoda Dragun, zaposlenica kaštelanskih staklenika.

Tvrtka je trenutačno u predstečajnoj nagodbi, a sada kasne s isplatom jedne plaće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook