Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon drame na suđenju Mamiću

Sloković ekskluzivno za Novu TV: "Odbacujem insinuacije da smo ovaj incident danas inscenirali"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Sloković i Čedo Prodanović danas su nakon incidenta u sudnici otkazali punomoć Zdravku Mamiću. Sloković ekskluzivno za Novu TV govori o razlozima svađe i mogućnosti daljnje suradnje.

Nastavak suđenja Zdravku Mamiću danas je obilježen preokretom: Mamić se posvađao s odvjetnicima Jadrankom Sloković i Čedom Prodanovićem te im otkazao punomoć da ga zastupaju, nakon čega su oni to isto najavili njemu.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Suđenje braći Mamić - 3 Izvlačenje novca iz Dinama Nitko se nije pojavio na suđenju Mamićima: Trebali su svjedočiti Kranjčar, Barišić i Lulić

Za Novu TV ekskluzivno cijeli je događaj komentirala odvjetnica Jadranka Sloković. Otvoreno je govorila i o spekulacijama da je riječ o dogovorenoj taktici otezanja sudskog spora.

Što se dogodilo danas u sudnici, jedna neuobičajena situacija?

Pa jedna vrlo neuobičajena situacija, do sada je u nekoliko navrata dolazilo do neugodnih situacija izmedu nas i Mamića, i to u varijanti kada smo mi njega pokušali smiriti da ne dolazi do problema u sudnici.

Tako je bilo i sada, mi smo mu rekli da se smiri i snizi ton, no nakon toga je došlo do njegove eskalacije i ružne reakcije na odnosu mene i Prodanovića. Mi smo zaključili da je svaka daljnja suradnja s njim nemoguća i otkazali punomoć u ovom i daljnjim slučajevima.

Pojavljuju se nagađanja da je ovo dogovoreno kako bi se strateški nešto postiglo. Je li bilo dogovora?

To je deplasirana trvrdnja, ja bih htjela reći da smo mi nastojali to što prije riješiti. Povukli smo žalbu na Vrhovnom sudu za nezakonite dokaze, odustali smo od ispitivanja 40 svjedoka tužiteljstva, usuglasili smo se s čitanjem iskaza...

Mi nismo predložili niti jednog svjedoka u našu obranu, zapravo smo koristili svjedoke optužbe kao svjedoke obrane i smatrali smo da nam naši svjedoci nisu ni potrebni. Nastojali smo sve da taj postupak završi sto je moguće prije, a što se tiče iskaza Lovrena i njegovih roditelja, htjela bih reći da ni on ni oni nisu teretili Mamića i nije bilo straha od njihovog svjedočenja. Odbacujem tvrdnju i insinuaciju da smo mi ovaj dogadaj danas inscenirali.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene