Bivši guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski danas je pred Saborskim istražnim povjerenstvom za Agrokor govorio o nizu sastanaka na kojima su ga Ivica Todorić, Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić nagovarali na politički angažman.

Galerija


Za optužbe izrečene na povjerenstvu pitali smo sve spomenute. Tomislav Karamarko u telefonskom razgovoru rekao nam je kako ništa od navedenog nije istina.

Vezani članci Ivica Todorić, Čedo Prodanović, Jadranka Sloković Todorić u problemima: Sutra mu počinje suđenje, a više nema odvjetnika, Sloković i Prodanović neće ga braniti Jadranka Kosor Domaća političarka objavila staru fotografiju: Dok ona piše o tuzi u očima, obožavatelji ju obasipaju komplimentima

Slično govori i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

„Ne znam što čovjek govori, ja sigurno nikoga nisam nagovarao da se bavi politikom“, kazao je Kujundžić koji na pitanje tvrdi li on da Rohatinski laže samo poručio:

„Ne tvrdim ja ništa, samo znam da ja ga nisam nagovarao, o čemu čovjek govori, ja ne znam“

Da je znala za sastanke između Rohatinskog i Karamarka, potvrdila nam je bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

„Ja sam znala kao predsjednica vlade i predsjednica HDZ-a 2011. da se priprema jedna politička platforma. Znala sam da u tome sudjeluju Tomislav Karamarko i gospodin Rohatinski. Što se tiče gospodina Kujundžića, nisam čula da je bio u toj, da tako kažem ekipi. Kao što znate, gospodin Kujundžić se kandidirao na unutarstranačkim izborima kao moj protukandidat, ali i uz sve ostale druge protukandidate i za razliku od svih drugih, on je jedini vrlo pristojno tražio, i džentlemski tražio razgovor sa mnom“, kazala je Kosor.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr