Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istrom kola SMS poruka nezadovoljnih zabranom Thompsonovog koncerta u Umagu. Zbog zabrane održavanja koncerta prosvjedovale su zajedničkim priopćenjem Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.


Tekst poruke glasi: „Slanjem ove poruke javno prosvjeduješ protiv sramotne zabrane održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona u Umagu. Ako si rođen u Istri ili si doselio u Istru, a osjećaš se Hrvatom i smeta ti antihrvatsko raspoloženje koje vlada u Istri, ovim SMS-om također javno osuđuješ IDS-ovu i SDP-ovu politiku pretvaranja Istre u malu Srbiju, kao i njihovu politiku mržnje prema svemu što je hrvatsko. Ovim SMS-om ujedno osuđuješ i politiku HDZ-a u Istri, koji svojom šutnjom dopušta takvu politiku, umjesto da štiti i brani interese svega hrvatskog u Istri.“

Vezani članci Ana Rukavina Zaklada koja je ujedinila Hrvatsku: ''Neskromno kažem - jedan mali Alfred Nobel u našim mogućnostima'' Komemoracija Bleiburga - 3 Austrijska vlada donijela odluku o zabrani HOS-ovih obilježja

Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u zajedničkom priopćenju osudili su neodržavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona u Umagu koji se po rasporedu objavljenu na njegovoj web stranici trebao održati 25. srpnja, ali je, kako je navedeno, zabranjen. 

Direktor teniskog turnira ATP "Croatia open" Slavko Rasberger novinarima je rekao da je svojedobno razgovarao s Thompsonovim menadžerima razmatrajući mogućnost da se koncert održi nakon ATP-a, no da o koncetu nije potpisao nikakav ugovor. Kako je rekao, razgovore s Thompsonovim menadžerima odlučio je prekinuti kad su mnogi istarski političari iznijeli negativan sud o koncertu.

Braniteljske udruge u današnjem priopćenju ocjenjuju da je "jadno i sramotno što vlast i pojedinci svom branitelju i domoljubu zabranjuju nastup umjesto da se ponose njime". Udruge ocjenjuju i da Thompsona optužuju za nešto nepostojeće "jer on nikad nije zastupao ustaško znakovlje niti ga je nosio" te da pojedinci koji se neprimjereno koriste tim znakovljem moraju za to odgovarati. 

>> Zabranjen Thompsonov koncert u Umagu?!

Dvije udruge izražavaju nezadovoljstvo što se Istra predstavlja kao multikulturalna i multietična županija te ugošćuje, kako se navodi, "jako puno kojekakvih estradnih umjetnika", a svom branitelju iz Domovinskog rata zabranjuje nastup.

Umaški gradonačelnik Vlado Kraljević izjavio je kako "grad Umag nema ništa s organizacijom koncerta". Dodao je kako je Umag višekulturalni prostor i nema nikakvih predrasuda, no da ne prihvaća, kako je kazao, "koncerte o kojima nema konsenzusa".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju