Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić o primopredaji vlasti

'Josipović je profesor pa vjerojatno zna više'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je da je njegov Ured potpuno spreman za primopredaju vlasti koja će se u Hrvatskoj održati prvi put.

'Inauguracija je jedan velik posao jer se očekuju strani državnici i šefovi država i treba se dogovoriti u kojem obujmu će sve to biti, kako bi sve funkcioniralo', kazao je Mesić nakon današnjeg posjeta centra za sigurnost i suradnju u Rakitju. Njegov Ured, kazao je, u potpunosti je spreman za primopredaju vlasti koja će se, naglasio je, dogoditi prvi put.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez obraćanja naciji Mesić i dalje enigmatično šuti o Sanaderovoj ostavci Slika nije dostupna Sanader se konzultira Faber: Čekam službenu odluku o smjeni

'To je prvi put da jedan državni poglavar Hrvatske odlazi u mirovinu. Morate znati, niti hrvatski vladari nekada davno nisu otišli na miru u mirovinu. Svi su bili ili dekapitirani ili na nekakav drugi način uklonjeni. A ja sam prvi koji odlazi u mirovinu' kazao je u šali Predsjednik. Mesić vjeruje da će neki od njegovih savjetnika iz Ureda ostati i kao Josipovićevi savjetnici. 'Vjerujem da će neki ostati, ali to će biti pitanje procjene samog Ive Josipovića' odgovorio je na pitanje novinara.

Ima sugovornika zainteresiranog za rješavanje korupcije

Na upit hoće li se i  će se novi predsjednik moći više boriti s korupcijom nego što je on to činio, Mesić je potvrdno dgovorio. ''On može u tome imati više uspjeha jer na drugoj strani ima sugovornika koji je zainteresiran za rješavanje tih stvari', rekao je Mesić. Osvrnuo se i na Josipovićevu najavu borne s parapodzemljem. 'Novi predsjednik tu može napraviti puno putem državnih instrumenata, obavještajnih službi i Ministarstva unutarnjih poslova. Ipak, Josipović je i profesor prava pa vjerojatno o tome više zna od mene', rekao je Mesić. 

Komentirajući pak Josipovićevu najavu da će češće predlagati održavanje tematskih sjednica Vlade, Mesić je kazao kako je i on često predlagao, ali je druga strana to odgađala. 'Ja ne mogu sazvati sjednicu, mogu samo predložiti, a često sam puta predlagao, samo nisam dobio potvrdu s druge strane', kazao je. Osvrnuo sei na pitanje osiguranja koje je Josipović odbio i rekao da je dobro da se konzultiraju i onaj tko osigurava i onaj koga se osigurava. 'Kad se čovjek nađe na mjestu predsjednika ili člana njegove obitelji, on može biti meta bilo kakvom bolesniku, ne mora to uvijek biti terorist. Vidjeli ste, i bolesnici reagiraju', dodao je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene