Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kajin ne odustaje od kandidature

'Ja sam bio uz narod, drugi uz Tuđmana ili nigdje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik i saborski zastupnik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Damir Kajin rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci kako neće odustati od kandidature za predsjednika države jer smatra da bi to bilo odustajanje od promjena u zemlji.

Hrvatsku treba mijenjati, a ne konzervirati, rekao je, dodajući da je on bio uz hrvatski narod dok su drugi predsjednički kandidati 'bili ili uz Tuđmana ili nigdje'. Ustvrdio je da se Nadan Vidošević koristi Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) za svoju predsjedničku kampanju te da se Ivo Josipović koristi ZAMP-om (Zaštita autorskih muzičkih prava) za svoju kampanju. HGK, istaknuo je Kajin, jest paratijelo koje treba reformirati, a tako i ZAMP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kajin izjavio 'Jedino prijevremeni izbor mogu državu izvući iz krize' Slika nije dostupna Neupitna kandidatura Kajin i službeno IDS-ov kandidat za predsjednika Republike

Nadan Vidošević je kandidat krupnog kapitala koji sada želi zauzeti Pantovčak, ocijenio je potpredsjednik IDS-a, ističući kako 'kapital želi svoga predsjednika za nove privatizacije'.

'HDZ će raspisati prijevremene izbore ako shvati da time suzbija nerede'

Rekao je da će Milan Bandić, ako se kandidira za hrvatskog predsjednika i uđe u drugi krug, možda i pobijediti, što je, kako je dodao, problem SDP-a.

Damir Kajin pretpostavlja da će HDZ raspisati prijevremene izbore jer će, kako je kazao, 'shvatiti da se time suzbija nered u zemlji'. Po Kajinovoj procjeni, HDZ će nakon predsjedničkih izbora raspisati parlamentarne izbore. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene