Na dubrovački je aerodrom stigao veći broj interventnih službi zbog prisilnog slijetanja jednog zrakoplova.


Sve raspoložive snage Hitne pomoći, policije i vatrogasaca krenule su danas oko 15:30 sati na dubrovački aerodrom zbog prisilnog slijetanja jednog zrakoplova.

>> Drama nad Zagrebom: Prijetila opasnost da će avion prilikom slijetanja iskliznuti s piste

Vezani članci Potres kod Dubrovnika Potres magnitude 4,1 pogodio dubrovačko područje: "Probudio me, dosta se osjetio!", "Prvo lagani huk pa je dobro zatreslo" Olupina palog aviona (Dnevnik.hr) Jedva izvukli živu glavu: Supružnici ozlijeđeni u padu aviona u Dubrovniku pušteni iz bolnice, pilot još na liječenju

Kako je za Dnevnik.hr potvrdio dubrovačko-neretvanski županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, pilot je zatražio prisilno slijetanje zbog dima koji se pojavio u putničkoj kabini.

Slijetanje je obavljeno nešto poslije 16 sati, a proteklo je u redu. Putnici su se sigurno iskrcali iz zrakoplova te trenutno u prostorima zračne luke čekaju otklanjanje kvara na avionu i nastavak putovanja.

Iako su sve službe, u skladu s propisima, bile u pripravnosti, potrebe za intervencijom nije bilo.

U Boeingu 757, koji je bio na preletu iz Egipta prema Frankfurtu, bila su 204 putnika i devetero članova posade. Letjelica je u vlasništvu njemačke kompanije Condor. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook