Obavijesti Pretražite Navigacija
"Detaljni pregled stanja"

Izvanredna uprava Agrokora objavila nacrt nagodbe

Fabris Peruško, Vladin povjerenik za Agrokor (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL)
Fabris Peruško, Vladin povjerenik za Agrokor (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Izvanredna uprava Agrokora objavila je nacrt nagodbe u postupku izvanredne uprave u Agrokoru te prateće dokumente.

Priopćenje Izvanredne uprave i prateće dokumente prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Fabris Peruško (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) ''to je veliki uspjeh'' Postupak izvanredne uprave nad Agrokorom u cijelosti priznat i u SAD-u Agrokor: Stižu žalbe na nagodbu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Život nakon nogometa Dok je Hrvatska u "srebrnoj euforiji", počele su pljuštati prve tužbe protiv Agrokora

"Riječ je o dokumentu koji detaljno razrađuje Načelni sporazum o ključnim strukturnim elementima nagodbe, koji su 10. travnja 2018. potpisali svi članovi Privremenog vjerovničkog vijeća, predstavnici Udruge dobavljača i predstavnik VTB-a, a uključuje i naznake dogovora u načelu koji su postignuti u razgovorima koji su se nastavili nakon tog datuma.

Nacrt nagodbe se sastoji od dva dijela: pripremne osnove, u kojoj se izlažu ciljevi i mehanika nagodbe te provedbene osnove, koja uređuje namirenje vjerovnika i pravni položaj dužnika, kao i radnje koje su potrebne za provedbu nagodbe.

Dokument u cjelini predstavlja detaljni pregled stanja u kompanijama obuhvaćenim postupkom izvanredne uprave, razloge za uvođenje postupka te sve korake koji su tijekom postupka poduzeti kako bi se pripremila i usvojila nagodba vjerovnika. Dokument također sadrži razradu korporativne strukture nove Grupe Agrokor, tretman i oblik namirenja tražbina vjerovnika nastalih prije otvaranja postupka izvanredne uprave, razradu novog duga nove Grupe Agrokor i kapitalne strukture kao i druge detalje vezane uz provedbu nagodbe.

Sljedeći tjedan vjerovnici Agrokora u izravnim međusobnim razgovorima, uz sudjelovanje izvanredne uprave i savjetnika, nastavljaju raditi na Nacrtu nagodbe. Također, izvanredna uprava je svakodnevno u kontaktu s nizom vjerovnika te radi na rješavanju svih još uvijek otvorenih pitanja.

Uz to, u tijeku je i rad na pratećim dokumentima koji su navedeni u Nacrtu nagodbe i koji će biti sastavni dio finalnog teksta o kojem će glasati prvo vjerovničko vijeće, a zatim i svi vjerovnici Agrokora", poručuju iz izvanredne uprave Agrokora.

Nacrt nagodbe pročitajte u nastavku:

Nacrt Nagodbe 25052018[1] by Anonymous badE1H6 on Scribd

 

Hodogram Agrokor Nagodbe - SAŽETAK 25.05.2018 - Clean[1][1] by Anonymous badE1H6 on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene