Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetka vrlina

VIDEO: Uvijek vraćao pronađeno, njemu, naravno, nisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete li zamisliti da u današnje doba kad je čovjek čovjeku postao vuk, i kada se krade na sve strane, još uvijek ima dobrih ljudi.

Umirovljenik iz Poreča, čak je tri puta u svom životu vratio pronađeni novac. Posljednje što je vratio bila je božićnica od 250 kuna od grada, koju su mu zabunom poslali dva puta. Nije se smirio dok je nije vratio, jer grizla ga je savjest, a gradska službenica nije mogla vjerovati. 'Ona je rekla dal je moguće da netko vraća pare?', rekao nam je Livio Velenik.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Poreču - 2 Snažan vjetar i kiša FOTO/VIDEO Pogledajte timelapse nevremena koje je poharalo Poreč: "Sve je došlo u sekundi, počeli smo panično trčati prema autu" Najprestižnije vinsko natjecanje u Istri - 4 Svjetska atrakcija Poreč domaćin prestižnog natjecanja: "Boja, aroma i okus - tri su komponente koje se moraju savršeno spakirati u jednu čašu"

Ponosio se

Moguće je, a to mu i nije bilo prvi put. Ovaj umirovljenik je prije 40 godina pronašao fascikl sa 14 kuverti punih novaca. Bile su to plaće za radnike, i zahvaljujući Liviju, dobili su ih. Nije mu, kaže, niti u primisli bilo zadržati novac. 'Nije mi palo to na pamet, ja sam najsretniji čovjek bio kad sam poslije čuo da su radnici dobili plaće. Ja sam bio dosta mlad, ali sam se jako ponosio s time', priča umirovljenik Livio.

Njemu nisu vratili

Prije pet godina, pronašao je novčanik pun novca i kartica, a prije godinu dana skupocjeni fotoaparat. Sve je predao policiji, no život se nedavno ironično poigrao sa Liviom. Išao je toga dana po mirovinu, pa u redovnu jutarnju kupovinu. 'I kad sam došao 50 metara do auta, nema fascikla bankarskog, nema novaca, potrčim ja po tim kioscima, bio sam malo izvan sebe', kaže Livio. Novčanik i dokumente mu nitko nikada nije vratio. Taj je događaj, kaže kod njega samo pojačao osjećaj poštenja. Za njega je bogatstvo kada čovjeku može vratiti ono što je izgubio.

'U meni je uvijek neka velika radost prostrujila kroz cijeli organizam. I dok me bude pamet služila, svaki put ću sa velikim zadovoljstvom napravit takvu gestu', zaključio je gospodin Livio. Prijatelji su mu znali reći da samo on radi takve stvari, što on odlučno odbacuje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene