Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izručen osumnjičenik za ratni zločin 1991.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istražni centar Županijskog suda u Sisku prepraćen je hrvatski državljanin Z.O. (41) s područja Petrinje, koji je Hrvatskoj izručen iz Bugarske po međunarodnoj tjeralici koju je za njim raspisao Županijski sud u Sisku zbog ratnog zločina počinjenog nad civilnim stanovništvom, priopćio je glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke Zvonko Smernić.

Z.O. je optužen da je kao pripadnik srpskih paravojnih postrojbi, u neprijateljskom napadu na civilne objekte i stanovništvo Petrinje 21. rujna ratne 1991., kada je Petrinja okupirana, počinio ratni zločin nad dvjema osobama.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

Do izručenja osumnjičenik je boravio najprije u Srbiji, a zatim i u Bugarskoj, gdje je radio kao vozač kamiona.

Hrvatskoj je Z.O. izručen 9. prosinca, a u Zagrebu su ga preuzeli policajci Policijske uprave sisačko-moslavačke, koji su ga prepratili istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je odredio istražni pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene