Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pula je ulazak Hrvatske u Europsku uniju trebala dočekati u Areni uz koncert jednog od najpoznatijih orkestara na svijetu, izraelsku filharmoniju pod ravnanjem slavnog dirigenta maestra Zubina Mehte. No, dogovori su se zakomplicirali.


Izraelska filharmonija i slavni Maestro, sada je već sigurno, neće nastupiti u pulskoj Areni. 'Službeni razlog odbijenice dobila sam mailom, da nema više slobodnih termina u Areni i ponuđeno je alternativno rješenje- Karolina, odnosno parkiralište ispod Arene', kazala je organizatorica koncerta Melita Lasek.

Vezani članci Hana Noka (Foto: Duško Marušić/Pixsell) Domaće zvijezde u Puli zasjenila diva u haljini s opako visokim prorezom i ubojitim dekolteom Otvorenje 66. Pula Film Festivala (Foto: Duško Marušić/Pixsell) Napokon prikazan film o generalu Gotovini, premijera kasnila dva sata pa se publika razbjesnila

Na to nije pristala. Grad Pula tvrdi da je došlo do pogreške i da je elektronska pošta završila na krivoj adresi. Iako, svoju sumnju u organizaciju ne skrivaju.

'U prijavi nije priložena nikakva dokumentacija koja bi dokumentirala postojanje intenzivne komunikacije s izvođačima, niti je uočena zainteresiranost i potvrda planiranih termina', kazao je Erik Lukšić iz Odjela  za društvene djelatnosti Pule.

>>
Održan je tradicionalni bal Zagrebačke filharmonije

 Organizatoru, također, zamjera što je mlada neiskusna tvrtka, bez iskustva u organizaciji koncerata. Iz tog su razloga, kažu, kontaktirali i samu Filharmoniju.

'Bili smo nemalo iznenađeni informacijama koje smo dobivali, a pogotovo osobnom izjavom direktora izraelske filharmonije gospodina Avia Shoshania koji je potvrdio kako nikad nije bio u kontaktu s gospođom Lasek i kako u tom terminu ima potpisan ugovor s drugom osobom', kazao je Lušić.

Na službenom kalendaru ipak stoji kako je filharmonija taj dan slobodna. 'Ja sam na putu do srijede, čim se vratim kontaktirat ću izvršnog producenta i onda ću objaviti reakcije. Što se tiče samog ugovora, isto tako će biti objavljen i proslijeđen javnosti', kazala je Lasek.

Da je Grad zahtjevao bilo kakvu dokumentaciju, zaključuje Lasek, ona bi bila dostavljena. Ovako je prije vremena koncert osuđen na neuspjeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook