Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za blagdanski stol

Skromna, srednja i bogata: Evo koliko će ove godine koštati uskrsna košarica

Blagdanska gozba (Foto: Dnevnik.hr)
Blagdanska gozba (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kuhanje za Uskrs (Foto: Dnevnik.hr) Kuhanje za Uskrs (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Blagdanska gozba (Foto: Dnevnik.hr) Blagdanska gozba (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Cijena luka (Foto: Dnevnik.hr) Cijena luka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Direktorica sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Cijena uskrsne košarice i ove će godine biti na razini prošle i pretprošle. Skromnija će stajati oko 500 kuna, srednja oko 1000, a ona bogata oko 1500 kuna. Mnogi su kupci iskoristili današnji neradni dan i pohrlili na tržnice i u trgovine u kupnju namirnica za blagdanski stol.

Živo je danas bilo na riječkoj tržnici. Mnogi već kupuju namirnice za uskrsni stol. Odvaja tko koliko može. Od 1. siječnja PDV na hranu smanjen je s 25 na 13 posto.

Pročitajte i ovo Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti

Prema procjenama HGK cijena ovogodišnje uskrsne košarice bit će na razini onih posljednje dvije godine.

''Sadržaj uskrsne potrošnje dijelimo na tri košarice. Tako govorimo o skromnoj, srednjoj i bogatoj košarici a zapravo procjene HGK za Uskrs 2019. su skromna košarica 550 kuna, srednja 100 kuna i bogata 1500 kuna'', rekla je Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu HGK.

Neki se ipak neće morati toliko baciti u trošak. Primjerice stanovnici koji se bave poljoprivredom. ''Sve što trebamo u kuhinju krumpira, peršina, mrkve, salate, luka'', kaže Jovanka Paragy iz Karanaca.

Ovaj bogati blagdanski stol pripremile su vrijedne žene iz Žminja i okolice koje ističu da za blagdane ne gledaju previše na potrošnju. Neće štedjeti većina stanovnika diljem Hrvatske.

Ako je suditi prema gužvama na tržnicama i u trgovinama, ni ovoga Uskrsa na hrvatskim stolovima neće nedostajati šunke, luka, jaja, pinci, kolača, ribe i janjetine.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene