Cijena uskrsne košarice i ove će godine biti na razini prošle i pretprošle. Skromnija će stajati oko 500 kuna, srednja oko 1000, a ona bogata oko 1500 kuna. Mnogi su kupci iskoristili današnji neradni dan i pohrlili na tržnice i u trgovine u kupnju namirnica za blagdanski stol.

Galerija


Živo je danas bilo na riječkoj tržnici. Mnogi već kupuju namirnice za uskrsni stol. Odvaja tko koliko može. Od 1. siječnja PDV na hranu smanjen je s 25 na 13 posto.

Vezani članci Skupa umjetnost (Foto: thechive.com) Skupo naplaćuju svoju umjetnost i svi im zavide na samopouzdanju... kad im se ne smiju Slika nije dostupna "Neću ništa jesti, kad nema ništa uopće. Jedino ima pekmeza malo, kruha...''

Prema procjenama HGK cijena ovogodišnje uskrsne košarice bit će na razini onih posljednje dvije godine.

''Sadržaj uskrsne potrošnje dijelimo na tri košarice. Tako govorimo o skromnoj, srednjoj i bogatoj košarici a zapravo procjene HGK za Uskrs 2019. su skromna košarica 550 kuna, srednja 100 kuna i bogata 1500 kuna'', rekla je Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu HGK.

Neki se ipak neće morati toliko baciti u trošak. Primjerice stanovnici koji se bave poljoprivredom. ''Sve što trebamo u kuhinju krumpira, peršina, mrkve, salate, luka'', kaže Jovanka Paragy iz Karanaca.

Ovaj bogati blagdanski stol pripremile su vrijedne žene iz Žminja i okolice koje ističu da za blagdane ne gledaju previše na potrošnju. Neće štedjeti većina stanovnika diljem Hrvatske.

Ako je suditi prema gužvama na tržnicama i u trgovinama, ni ovoga Uskrsa na hrvatskim stolovima neće nedostajati šunke, luka, jaja, pinci, kolača, ribe i janjetine.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr