Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marljivi, srčani i najbrži

Toliko angažirani da naljute i druge kolege oko sebe: Evo kako to rade kineski novinari

Novinari tijekom posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Novinari tijekom posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Novinari tijekom posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novinari tijekom posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Novinari tijekom posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Novinari tijekom posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Novinari tijekom posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
U Hrvatsku je stiglo 90 novinara iz Kine. Marljivo i srčano u stopu prate izaslanstva. Svojim iznimnim angažmanom ova tri dana nekad pomalo i naljute hrvatske izvjestitelje. Ali jedno je sigurno, u Kinu stiže vrhunska slika iz prvog reda.

Kineski mediji imaju posebno mjesto u kineskom protokolu. Oni uvijek rade u premijerovom najboljem interesu, pa hodaju čak i ispred osiguranja i ispred domaćih kamera.

Pročitajte i ovo HGSS obučava kineske spasioce - 3 Važna razmjena HGSS obučava kineske spasioce: 'Mogli su birati otići bilo gdje u svijetu, a odabrali su nas'' Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade"

Devedest fotoreportera, snimatelja i novinara stiglo je s kineskom delegacijom. Najsavjesniji su, najbrži i u Kinu mora biti poslana najbolja, najkrupnija i najobuhvatnija slika.

Kineski kolege u nekoliko riječi su otkrili otkud crpe toliku srčanost. ''Kina se sada brzo razvija, ljudi možda obraćaju više pozornosti na Kinu. I možda je to ta pozadina i prilika koju mi novinari koristimo kad idemo u inozemstvo'', kaže Martin Chan, kineski reporter. Posebnim marom tretiraju i zvuk i kadar i tekst.

Siniša Malus, menadžer za komunikacije kineske jugoistočno poslovne asocijacije, kaže da su Kinezi veliki u svemu. ''Oni uvijek žele biti u svemu prvi, najjači, najbrži. To im je u krvi. I kad se pojavljuju kao dio novinarske ekipe, oni isto tako žele biti u prvim redovima, a to je posebno vidljivo na nekim događanjima gdje ima jako puno novinara, jako puno mikrofona. Uvijek ćete vidjeti nekoliko kineskih glava u prvom redu'', objasnio je Malus.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene