Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utemeljitelj istoimenog kazališta

Izložbom obilježena 50. godišnjica smrti Branka Gavelle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom kazalištu Gavella predstavljena je izložba povodom 50. obljetnice smrti njegova utemeljitelja - Branka Gavelle.

Život legende hrvatskog kazališta, koji je u karijeri režirao 279 dramskih i opernih predstava, prikazan je izložbom osobnih bilješki, fotografija, scenografskih skica.

Pročitajte i ovo Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje" Lovro Gersner, hrvatski branitelj 87 žrtava Okrutna pogubljenja: "Rekli su da idemo brati grožđe. Jednog su odmah ubili i znali smo da nema od branja ništa. Postavili su nam minsko polje"

Izložba je ostvarena u suradnji Gradskoga dramskog kazališta "Gavella" i Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU. Izložba je oduševila brojne posjetitelje.

"Gavella je jedinstvena pojava uopće u našem teatru! Vežu me mnoge uspomene i rad s njim", rekao je glumac Pero Kvrgić. "I novi naraštaji koji ne pamte doktora Gavellu i njegove predstave mogu steći uvid u to o ZR kakvom se velikanu radilo", istaknuo je Darko Stazić, ravnatelj GDK Gavella.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene