Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"poznajem ga 4-5 godina"

Tomislav Ćorić: "Ne sjećam se da je premijer Plenković ikada ikome prijetio"

Tomislav Čorić
Tomislav Čorić Foto: DNEVNIK.hr
Ministar energetike i zaštite okoliša odgovorio je na novinarske upite, među kojima i misli li da je Plenković pretjerao kad je pozvao DORH da se istraže radnje u Rijeci oko projekta Europske prijestolnice kulture.

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić kazao je u četvrtak uoči sjednice vlade kako premijer Andrej Plenković nije prijetio kad je pozvao DORH i policiju da istraže i nezakonitosti oko projekta Rijeka EPK.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika"

"Nisam tu premijerovu izjavu doživio kao prijetnju bilo kome i ne treba je nitko tako ni doživljavati“, rekao je ministar novinarima uoči sjednice Vlade.

"Predsjednika Vlade poznajem više od četiri-pet godina i ne sjećam se da je ikada, bilo kome, u bilo kojoj situaciji prijetio“, odgovorio je na novinarske upite, među kojima i misli li da je pretjerao kad je pozvao DORH da se istraže radnje u Rijeci oko projekta Europske prijestolnice kulture.

I ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek odbacuje tvrdnje o premijerovu pritisku.

"Mislim da to nije bilo kazano u tom kontekstu. Mi se svi jasno držimo ograničenja koja postavljaju zakoni, svi smo dužni, ako imamo sumnje na bilo kakva ponašanja na to ukazati“, rekla je ministrica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene