Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ZVONKO IMA NA TO PRAVO"

Plenkovića iznervirala pitanja o predstojniku Ureda. Govorio i o ukidanju COVID potvrda i Milanoviću: "Dobit će ugovore o kupnji borbenih aviona"

Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.HR Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Premijer Andrej Plenković Premijer Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković i Zoran Milanović Andrej Plenković i Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +1 Andrej Plenković Galerija 1/6 >>
Premijer Andrej Plenković komentirao je mogućnost ukidanja COVID potvrda, ali i aferu u kojoj se našao njegov predstojnik Ureda.

Nakon sjednice Vlade, premijer Plenković komentirao je aktualnu političku situaciju. Izjavio je kako će Milanović dobiti ugovore o kupnji borbenih aviona. Ne vidi ništa sporno u aferi u kojoj se našao predstojnik njegova Ureda i smatra da se radi haranga. Ministar Horvat i dalje ima potporu koalicije, kaže. 

O Milanovićevom pismu u kojem traži smjenu ministra Banožića kaže: "Taj scenarij upućivanja pisama koja nisam vidio dok nisu objavljena na webu, metodološki je apsolutno neprihvatljivo. Irelevantna su mi sva ta pisma, koliko god ih ima. Što se tiče izvješća, ne mislim da je to nešto bitno. Glede koncepta ne vidim mogućnosti za daljnju suradnju, ok. Mogu i ja tako reći. Ništa, sve skupa ništa", kaže.

Neće tražiti da ministar objavi nalaz inspekcije jer, kaže, nije ministar taj koji stavlja klasifikaciju. "Banožić je rekao da je zadovoljan izvješćem. Ako je on zadovoljan, meni je ok. Nisam čitao, kad budem imao vremena, pozabavit ću se tom temom", napominje. 

Plenković kaže kako Banožiću i Milanoviću preporučuje da komuniciraju. Ugovore o kupnji Rafalea će mu Vlada dostaviti jer kao predsjednik države ima pravo na to, kaže premijer.

Komentirao je mogućnost ukidanja COVID potvrda. Rekao je da to ne ide tako lako i da za sada neće biti promjena.  Kaže i kako nije problem primijeniti vaučere za kućanstva za plin, ako bude potrebe. 

O potpori Horvatu, kaže da je ministar dobio potporu od cijele koalicije. "Ministar radi, rade svi resori i točka". Na pitanje postoji li problem između njega i Hrebaka, kaže: "Mislim da ne, suradnja je odlična. Ali koalicija je, koalicija. Mi smo tu otvoreni", kazao je. 

Komentirao je i aferu s državni stanom kojeg koristi njegov predstojnik Ureda Zvonimir Frka Petešić.

"Cijela ta tema, to je fenomenalan primjer...stvarno super, gledam to sa simpatijama. Ja bi njima preporučio da im Zvonko bude suradnik. Ja ga znam jako dugo. Pa onda neka pričaju. Čitajte priopćenje Ministarstva", poručio je premijer novinarima. 

Na pitanje zašto on nije prijavljen u Zagrebu, kaže: "Nisam o tome s njim razgovarao", kaže. Zatim je ponovo opleo po Grbinu. Rekao je i tko je sve živio u tom stanu. "Zvonko na to ima pravo. Ima pravo na to i točka", kaže. 

"Šta vi mene pitate jel sad netko promijenio boravište? Imate priopćenje Ministarstva, sve je jasno. Ta tema je u eteru da se napravi problemčić . Ne da neću podnijeti ostavku, nego ću i dalje raditi svoj posao. Meni izgleda sve ok. Nema svoju nekretninu. Ne znam jel njegova obitelj prijavljena u Dubravi", kaže premijer. 

Na pitanje o kvadraturi stana, premijer kaže: "Što je to problem, jer on učinio nešto loše? Podsjećam, on nema nekretninu u vlasništvu. Ne, nije to stvar primjera i principa. Je li se zgrada obnovila zato što je tamo njegov stan? Ima li pravo na 96 kvadrata? Gdje mu je prebivalište, a gdje boravište? To je problem. Radite aferu čovjeku kojemu ne možete naći crno ispod nokta. To se radi namjerno. Radi se haranga. Ono, prestanite", kaže. 

Nekoliko puta je ponovio kako ovo govori bez nervoze, aludirajući na izjavu Sabine Glasovac koja mu je na saborskom aktualcu poručila da je malo nervozan. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene