Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obišao LNG terminal

Plenković o nelojalnosti u parlamentarnoj većini: "Poslali smo poruku..."

Andrej Plenković na Krku obišao LNG terminal - 2
Andrej Plenković na Krku obišao LNG terminal - 2 Foto: Damir Skomrlj/Cropix
Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je LNG terminal u Omišlju na Krku nakon čega se obratio novinarima.

Na početku obraćanja novinarima Andrej Plenković istaknuo je važnost LNG trminala i važnost uloge Vlade u ostvarenju cijelog projekta proširenja kapaciteta terminala i novog pravca nabave plina. Najavio je kako bi sve trebalo biti spremno do listopada 2025. 

Kazao je kako se u Hrvatskoj godišnje konzumira 2,8 milijardi kubika plina, a ovaj terminal omogućit će da ga i izvozimo u susjedne zemlje.

Na pitanja novinara o tome kako je u jednom intervjuu rekao da neće trpiti nelojanosti u Vladi kakvu su doživjeli od strane Mosta kaže kako je samo opisivao "situaciju ekstremne nelojalnosti i kako su samo su poslali poruku da se to ne radi. To je bio samo komentar tog tipa". Kaže kako to nema veze s funkconiranjem ove parlamentarne većine.

Pročitajte i ovo Stjepo Bartulica Imovinska kartica Nadrealno priopćenje Stjepe Bartulice: Evo kako je objasnio od kud mu novac za život

Što se tiče spajanja LNG terminala s drugim zemljama, Plenković je zadovoljan kako napreduju aktivnosti. 

Aktualno FOTO Policija pronašla nevjerojatan arsenal: Sedam osoba skrivalo dovoljno oružja za manju vojsku Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 1 Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 1 Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 2 Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 2 Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 3 Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 3 Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 4 Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 4 Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 5 Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 5 Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka +7 Policija na tiskovnoj konferenciji prezentirala zaplijenjeno oružje - 6 Hrvatska FOTO Policija pronašla nevjerojatan arsenal: Sedam osoba skrivalo dovoljno oružja za manju vojsku 1/13 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene