Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U bazi Antiterorističke jedinice 'Lučko' položen je temeljni kamen za izgradnju spomen-kapele za 24 pripadnika specijalnih postrojba te jedinice poginula u Domovinskom ratu.


Kapela, posvećena blaženom Alojziju Stepincu, bit će otvorena 7. rujna ove godine, kada će se svečano proslaviti proslavljene policijske postrojbe. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko podsjetio je da je tijekom Domovinskog rata kroz tu elitnu postrojbu prošlo oko 350 ljudi te da je iz nje Hrvatska vojska dobila sedam generala. Istaknuo je da se postrojba nikad nije vraćala s terena neobavljena zadatka te da su u ratu poginula 24 njezina pripadnika, a ranjena su 52 branitelja.

Vezani članci Ilustracija: Kolona na Lučkom (Foto: Robert Anić/PIXSELL) - 5 Počinje prava sezona: Gužve na graničnim prijelazima i cestama prema moru... Kamen (Foto: Screenshot/YouTube) Kamen je jedan od najvećih ljudskih protivnika još od pamtivijeka

Bivšim i sadašnjim pripadnicima ATJ 'Lučko' govorili su i predsjednik Udruge ATJ "Lučko" koja okuplja bivše i sadašnje pripadnike Mladen Grgić te potpredsjednik Hrvatskoga sabora i ratni ministar Ivan Jarnjak. Nazočan je bio i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, a temeljni je kamen blagoslovio vojni ordinarij Juraj Jezerinac. (Hina)