Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doživio težak srčani udar

Iznenada preminuo skijaški fotograf Renco Kosinožić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renco Kosinožić (57), službeni fotograf sljemenskih utrka za Svjetski skijaški kup i fotograf hrvatskih skijaških reprezentacija iznenada je preminuo tijekom snimanja hrvatskih reprezentativaca na austrijskom ledenjaku Hintertuxu.

Renco je za vrijeme fotografiranja doživio težak srčani udar. Borba za njegov život, odmah započeta reanimacijom na planini, a nastavljena tijekom transporta helikopterom u bolnicu u Innsbruck, nažalost nije uspjela, te je u bolnici u poslijepodnevnim satima utvrđena smrt zbog posljedica teškog srčanog udara.

Pročitajte i ovo Radoslav Tomić u 68. godini života Umro akademik Radoslav Tomić Slika nije dostupna Video: Sevilla se oprašta od Puerte

Kosinožić je kao veliki prijatelj skijanja i vrijedni suradnik Hrvatskog skijaškog saveza od 1998. do danas bio prisutan na većini velikih skijaških natjecanja, na Zimskim olimpijskim igrama 2002. u Salt Lake Cityju i 2006. u Torinu, te Svjetskim prvenstvima 1999. u Vailu (SAD), 2001. u St. Antonu (Austrija), 2003. u St. Moritzu (Švicarska), 2005. u Bormiju (Italija) i 2009. u Val d'Isereu (Francuska), te je svojim objektivom zabilježio i ovjekovječio najveće hrvatske skijaške uspjehe.

Kao vođa fotografa na svim dosadašnjim utrkama Svjetskog kupa na Sljemenu Renco je poznat i iznimno cijenjen među svim skijaškim fotografima, ne samo kao vrstan profesionalac i kolega, nego i kao velik čovjek. Hrvatsko skijanje Renco je iznimno zadužio svojim radom, a među brojnim radovima u 25 godina profesionalnog bavljenja fotografijom ostaju i tri knjige o skijanju u kojima je autor fotografija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene