Obavijesti Video Pretražite Navigacija
moguće i bujične poplave

Narančasti alarm upaljen za osječku regiju: "Budite spremni na veliku štetu"

Nevrijeme, Ilustracija
Nevrijeme, Ilustracija Foto: Davor Knappmeyer / AGENCIJA DPA
U sjevernim kopnenim područjima u prvom dijelu dana pretežno oblačno, ponegdje kiša i grmljavina, a lokalno jači pljuskovi, posebice na istoku zemlje, za koji je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao narančasti alarm.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena, koja mogu prouzročiti veliku štetu, i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", upozoravaju iz DHMZ-a za osječku regiju.

Nevrijeme, Ilustracija Narančasti alarm za osječku regiju (Foto: DHMZ)

Popodne razvedravanje

Malo kiše moguće je poslijepodne, samo mjestimice. Na Jadranu i u krajevima uz Jadran prevladavat će sunčano uz malu vjerojatnost za lokalni pljusak te grmljavinu ponegdje u gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Znate li koja je razlika između nepogode i katastrofe? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Nove TV - 2 mala škola prognoze Jeste li znali kako znanstvenici naglašavaju razmjere problema s vremenom? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

Vjetar uglavnom slab, ujutro još mjestimice umjeren, prema istoku na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom dijelu Jadrana slaba i umjerena, podno Velebita i jaka bura, drugdje zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura između 23 i 28, na Jadranu od 28 do 33 Celzijeva stupnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene