Krešo Beljak
Krešo Beljak Foto: Davor Puklavec/Pixsell

HSS je u priopćenju za medije objavio kako je Ministarstvo potvrdilo da su srpanjski unutarstranački izbori bili legalni te kako na njima izabrani predsjednik stranke Krešo Beljak ostaje na toj poziciji.


Nakon rasprava o tome je li HSS legalno izabrao svog novog starog predsjednika Krešu Beljaka, te nakon optužbi za nepravilno održavanje izbora, iz Ministarstva su potvrdii da je sa izborima sve bilo u redu.

Vezani članci Donald Trump Objavljene bilješke koje pokazuju kako je Trump pritiskao pravosuđe da proglasi izbore prevarom: ''Samo kažite da su korumpirani, ostalo prepustite meni'' Slika nije dostupna NAKON POBUNE SUSPENDIRANIH ČLANOVA Predsjedništvo HSS-a iznenada odgodilo izbore

HSS je objasnio tu odluku te je objavio priopćenje za medije u kojemu je potvrdio izborni legitimitet.

"Ministarstvo uprave i pravosuđa potvrdilo je da je Glavna izborna skupština HSS-a koja je održana u srpnju provedena u skladu sa Statutom HSS-a te da je predsjednik HSS-a Krešo Beljak ponovno izabran za predsjednika u skladu sa zakonom i svim važećim stranačkim dokumentima", navedeno je u priopćenju.

Podsjetimo na izborima u srpnju glasovalo je 60 posto birača HSS-a, a Beljak je uvjerljivo slavio ispred Željka Leinarta.