Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori 2015.

U izbornim povjerenstvima 3. 402 člana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborna povjerenstva imaju po šest članova: predsjednika i dva člana te njihove zamjenike.

O zakonitoj provedbi parlamentarnih izbora brinut će ukupno 3. 402 člana stalnih sastava izbornih povjerenstava u općinama, gradovima i jedanest izbornih jedinica.

Pročitajte i ovo HDZ - 2 Koliko para toliko muzike? Dnevnik Nove TV doznao koliko se trošilo u kampanji i iznose koje su čelnici uplatili strankama: Najveći donator HDZ-u dao 30.000 eura Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora

Državno izborno povjerenstvo (DIP) imenovalo je stalne sastave povjerenstava jedanaest izbornih jednica (I.-X., te XII., manjinske), a ta će povjerenstva imenovati 556 općinskih i gradskih izbornih povjerenstva.

SDP vs. HDZ Tko je 'jači' na društvenim mrežama?

Za XI. jedinicu u kojoj bira 'dijaspora' odnosno hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj, povjerenstvo se ne imenuje, taj posao obavlja DIP.

Izborna povjerenstva imaju po šest članova: predsjednika i dva člana te njihove zamjenike, dakle na razini općina i gradova u stalnim je sastavima 3. 336 ljudi. Kad se tome doda i 66 članova povjerenstava u 11 izbornih jedinica dolazi se do brojke od 3. 402 člana.

U mnogim izbornim jedinicama glasače će, umjesto listića, čekati glasačke knjižice

Povjerenstva izbornih jednica brinu za zakonitu provedbu izbora na svom području, imenuju niža, dakle gradska i općinska povjerenstva, biračke odbore, određuju biračka mjesta, odrađuju sve tehničke poslove za izbore, prikupljaju i zbrajaju rezultate glasovanja i dostavljaju ih DIP-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene