Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo je presudu od dvije i pol godine zatvora liječniku Ognjenu Šimiću i vratio cijeli postupak na ponovno suđenje Županijskom sudu u Sarajevu.


Potvrđeno je to iz ureda odvjetnika Nikice Gržića koji zastupa Šimića u ovom predmetu. Županijski sud u Sarajevu je u lipnju ove godine, na temelju zahtjeva hrvatskog ministarstva pravosuđa za provedbu presude kojom je Šimić zbog primanja mita u Hrvatskoj osuđen na pet godina zatvora, proveo ponovno suđenje i tu kaznu smanjio na dvije i pol godine zatvora.

Vezani članci Racija u sjedištu Civilne zaštite u Sarajevu - 2 Policija u BiH uhitila dvojicu zbog sporne nabavke respiratora, na ispitivanju bio i premijer FBiH Koronavirus, ilustracija Nagli skok broja zaraženih koronavirusom u BiH: Novo žarište u Tešnju

Vrhovni sud Federacije BiH je u drugostupanjskom postupku zaključio kako je u toj presudi sadržano niz bitnih povreda zakona o kaznenom postupku Federacije BiH te je stoga presudu poništio i naložio novo suđenje.

Ognjen Šimić je prije izricanja pravomoćne presude u Hrvatskoj pobjegao u BiH gdje se i sada nalazi a Hrvatska je od pravosudnih vlasti BiH zatražila da ga se uputi na izdržavanje kazne temeljem međudržavnog sporazuma o pomoći u kaznenim stvarima. (Hina)