Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo pet vlakova

IZBJEGLICE U HRVATSKOJ Kroz zimski centar u Slavonskom Brodu u 24 sata prošlo 5.000 izbjeglica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kroz zimski tranzitni centar u Slavonskom Brodu u protekla je 24 sata prošlo oko 5.000 izbjeglica i migranata, a trenutno je tamo samo manji broj onih koji ne trebaju zdravstvenu skrb ili neku drugu vrstu pomoći.

Brodsko-posavska policija u petak je izvijestila kako je tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku iz Šida siglo pet vlakova s izbjeglicama. Nakon ponoći stigla su još dva, a do kraja dana očekuju još tri vlaka. Vlakovi iz Šida stižu u prosjeku svaka četiri sata, što ostavlja dovoljno vremena svim sudionicima u procesu registracije i pružanja pomoći da kvalitetno obave posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika brojka Od početka krize kroz Hrvatsku prošlo 307 tisuća migranata i izbjeglica Slika nije dostupna Odrješit ministar Poslao jasnu poruku EU po pitanju Mađarske

Kata Nuić, glasnogovornica te policijske uprave, rekla je kako prihvat i odvoz vlakova protječe u koordinaciji sa Srbijom i Slovenijom. Navela je i da je od početka migrantske krize u Hrvatsku ušlo ukupno 331.446 izbjeglica i migranata.

Zbog umora, prehlada i infekcija te kroničnih bolesti, liječničku pomoć u izbjegličkom centru zatražilo je 215 osoba. "Od toga je pet osoba prevezeno u Opću bolnicu 'Dr. Josip Benčević', među njima i jedna beba. Naknadno je beba transportirana u KBC Rebro i trenutno se ondje nalazi. Pacijeni se najčešće žale na probleme koji sada muče i našu populaciju. To su upale grla, smetnje sa disanjem, gastroenterokolitisi", kazala je dr. Branka Bardak, koordinatorica za zdravstvenu skrb u centru za izbjeglice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene