Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Statistika

IZBIRLJIVI TURISTI Iako ih je više nego ikad, naviše troše domaći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A kakve god cijene bile na Jadranu, a u posebice u Dubrovniku, turistima one nisu problem Tamošnji ugostitelji kažu da su najskuplji restorani i najpopunjeniji, a najviše troše domaći gosti.

Prva šetnja Stradunom i turisti su već odlučili što žele kupiti za uspomenu. 'Planiramo kupovati nakon razgledavanja, a želim kupiti maslinovo ulje', rekal je Tessa iz Engleske.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo" Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani"

Ipak, prva i nezaobilazna stanica su suvenirnice. 'Gosti troše uglavnom slično ili isto, 15 do 20 eura u prosjeku', napominje vlasnik suvenirnice, Anđelko Ćorak te dodaje kako uspomenu na Dubrovnik, tvrđave, kule, uglavnom kupuju gosti iz istočnih zemalja.

ISTRAŽIVANJE NAGAĐA Turistima će sunce biti prejako pa će odlaziti s Mediterana?

'U zadnje vrijeme se prodaju, moglo bi se reći, jedino proizvodi koji su upotrebljivi, kišobrani, šalice, kape, majice', rekao je Ćorak.

Tijekom odmora bez jednog se ne može, a to je ručak. 'Prošla su vremena kad su gosti jeli hladno predjelo, juhu, toplo predjelo, glavno jelo, desert, kavu. Mislim da, konkretno u mom restoranu, prosjek je od 20, 25 eura', rekao je ugostitelj Stijepan Perić.

A domaći gosti, tvrde ugostitelji, jako su dobri gosti.

'Domaći gosti su najbolji gosti, uvijek bili i ostali i to je iznenađujuće. Mi smo valjda takvi', dodaje Perić.

I dok će u suvenirnicama i restoranima najprije pogledati cijenu, turisti će bez obzira na cijenu posjetiti znamenitosti. Za dubrovačke zidine nije im skupo izdvojiti stotinu kuna.Sama špica turističke sezone znači visoku popunjenost, tako da se i hotelske sobe i privatni smještaj negdje naplaćuju i u stotinama eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene