Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci na terenu

Lokaliziran požar na Hvaru, vatra ne ugrožava kuće

Požar, ilustracija (Pixsell, Marijan Sušenj)
Požar, ilustracija (Pixsell, Marijan Sušenj)
U uvali Mina na području Jelse na otoku Hvaru u četvrtak ujutro buknuo je požar koji je brzom intervencijom vatrogasaca lokaliziran pa je spriječeno prodiranje vatre prema stambenim objektima, doznaje se od hvarskih vatrogasaca.

U 5:25 sati zbog iskrenja električnog voda izbio je požar u mjestu Jelsa, predio Poljica, doznaje se od hvarske policije. Požar je planuo na suhoj travi i niskom raslinju, a vatru je širila bura koja puše na tom području. Na teren su izašli vatrogasci iz triju lokalnih DVD-ova.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

"Na terenu je 35 vatrogasaca i devet vatrogasnih vozila koji su uspjeli lokalizirati ovaj požar, ali su ostali na požarištu sanirati ga i ondje će ostati do večernjih sati", rekao je Hini zapovjednik operativnog vatrogasnog područja otoka Hvara Nikola Škare.

Po njegovim riječima, u požaru je izgorjelo nešto više od jednog hektara guste borove šume. Dodao je kako se vatra u jednom trenutku bila približila na oko 100 metara do stambenih objekata, ali je zahvaljujući naporima vatrogasaca od njih odmaknuta. (Hina, M.V.)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene