Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar koji je u subotu buknuo istočno od Omiša vatrogasci su kasno popodne stavili pod nadzor, ali ga još nisu lokalizirali i ostat će na dežurstvu cijelu noć, a izgorjelo je oko 60 hektara šume i raslinja i nešto maslinika, doznaje se od zapovjednika DVD-a Omiš Višeslava Pešića.


"U poslijepodnevnim satima vatrena se stihija približila kućama u naseljima Marušići i Mimice, ali vatrogasci su uspjeli spriječiti njen daljnji prodor prema tim kućama. Na tom području izgorio je dio maslinika," izjavio je za Hinu Pešić.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Požar u bivšoj zgradi Dalmacijavina u splitskoj trajektnoj luci Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole braća Radić, i Mario Jurič Ravnateljica đačkog doma čija je menza jutros izgorjela: "Srećom, živim u blizini pa su neka djeca bila kod mene na ručku"

Dodaje da su vatrogasci stavili pod nadzor sve dijelove požarišta osim na sjeveroistočnom dijelu u visokom planinskom području omiške Dinare, gdje je teren nepristupačan za vatrogasce. Zato će vatrogasci ostati cijelu noć dežurati na požarištu, kazao je Pešić.

Potvrdio je da su u poslijepodnevnim satima na gašenju bila angažirana dva kanadera, ali su zbog jakih udara bure koji su ometali njihove letove morali odustali od nadlijetanja požarišta.

Tijekom poslijepodne u gašenju na omiškom području bilo je angažirano 16 vatrogasnih postrojba, 31 vozilo i više od 90 vatrogasaca. (HIna)