Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teški uvjeti otežavaju gašenje

Požar kod Omiša pod nadzorom, izgorjelo 60 hektara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je u subotu buknuo istočno od Omiša vatrogasci su kasno popodne stavili pod nadzor, ali ga još nisu lokalizirali i ostat će na dežurstvu cijelu noć, a izgorjelo je oko 60 hektara šume i raslinja i nešto maslinika, doznaje se od zapovjednika DVD-a Omiš Višeslava Pešića.

"U poslijepodnevnim satima vatrena se stihija približila kućama u naseljima Marušići i Mimice, ali vatrogasci su uspjeli spriječiti njen daljnji prodor prema tim kućama. Na tom području izgorio je dio maslinika," izjavio je za Hinu Pešić.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

Dodaje da su vatrogasci stavili pod nadzor sve dijelove požarišta osim na sjeveroistočnom dijelu u visokom planinskom području omiške Dinare, gdje je teren nepristupačan za vatrogasce. Zato će vatrogasci ostati cijelu noć dežurati na požarištu, kazao je Pešić.

Potvrdio je da su u poslijepodnevnim satima na gašenju bila angažirana dva kanadera, ali su zbog jakih udara bure koji su ometali njihove letove morali odustali od nadlijetanja požarišta.

Tijekom poslijepodne u gašenju na omiškom području bilo je angažirano 16 vatrogasnih postrojba, 31 vozilo i više od 90 vatrogasaca. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene