Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HHO traži obustavu primjene zakona

'Iza zakona o golf igralištima je pljačka i kriminal'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga Helsinškog odbora (HHO) Ivan Zvonimir Čičak pozvao je predsjednicu vlade Jadranku Kosor da obustavi primjenu zakona o igralištima za golf te da, umjesto donošenja uredbe o njegovoj provedbi, u saborsku proceduru uputi prijedlog novog zakona.

Čičak u pismu predsjednici vlade navodi da je riječ o organskom zakonu jer zadire u temeljna ljudska prava pa ga je Sabor trebao donijeti natpolovičnom većinom svih zastupnika, odnosno sa 77 glasova. No za zakon su, upozoravaju u HHO-u, glasovala samo 72 zastupnika, tri su bila protiv, a dva suzdržana. HHO podsjeća da je 3. veljače, dan nakon stupanja na snagu prijepornog zakona, Ustavnom sudu podnio prijedlog za ocjenu njegove ustavnosti, jer smatra da se iza zakona krije organizirani pokušaj pljačke i kriminala, u vrijednosti od gotovo 40 milijarda eura.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Slika nije dostupna Zelena akcija, GONG i TI Hrvatska FOTO: Prosvjed zbog Zakona o golf igralištima

Za primjer navode pokušaj legalizacije, kako kažu, protuzakonito izgrađenih prekomjernih 5000 četvornih metara stambenog prostora u vilama uz terene Golf&Country Cluba Zagreb na lokaciji Blato te projekt 'Brkač', po kojemu bi se gradio golf-kompleks u dolini rijeke Mirne, podno Motovuna, koji bi posve uništio slikovitost toga kraja. HHO stoga poziva vladu da preispita prijeporni zakon i spriječi, kako kažu, mafijašku korupciju i legalizaciju prljavih poslova na štetu Hrvatske. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene